Cele mai bune tipuri de implanturi dentare

Cele mai bune tipuri de implanturi dentare

Tot mai des se aude în diverse locuri întrebarea: “Ce implanturi dentare sunt mai bune?”. E ca si cum ai intreba: “Ce mașină este mai bună?”

Răspunsul corect la astfel de întrebări încuietoare, indiferent că vorbim de un implant dentar sau de o mașină, este acela că depinde de la o situație individuală la alta.

Informații despre implanturile dentare

Implantul dentar este indicat atunci când persoana pierde dintele și rădăcina acestuia, fiind necesară înlocuirea acestor două părți, deoarece  nu mai este posibilă plasarea unei proteze tradiționale.

Tratamentul prin implant dentar este contraindicat pacienților care suferă de boli cardiace grave netratate, diabetici netratați, în timpul chimioterapiei sau tratamentului cu bifosfonati in osteoporoză. Pentru aceștia, poate fi mai potrivit să se folosească din nefericire o proteză clasică.

Implantul dentar este practic o piesa de titan, care este introdusa in osul maxilar, sub gingie, pentru a servi drept suport pentru fixarea unui dinte artificial. Unele situații care pot conduce la necesitatea punerii unui implant dentar sunt accidentele, loviturile fizice puternice, cariile profunde care distrug dinții și parodontoza care determina pierderea unor dinți.

În mod generic, implanturile dentare de formă conică sau cilindrică sunt universale. Ele se potrivesc pentru refacerea oricărui dinte. Cu toate acestea, pentru fixarea lor este necesară o cantitate suficientă de țesut osos pentru a rezista la sarcini mari de masticație. Dacă s-a produs deja atrofierea țesutului osos, implanturile necesită o procedură de reconstructie osoasa mult mai complexă, mai mult de lucru pentru medic pentru a restabili funcționalitatea normală a danturii și o perioadă de convalescență mai îndelungată.

Întotdeauna decizia privitoare la care tip de implant este mai potrivit unui pacient sau altul aparține medicului stomatolog specialist. Doar medicul implantolog poate să spună pe baza rezultatelor examenelor clinice si radiologice ale sistemului dento-alveolar care implant este mai bun într-un anume caz și, dacă există mai multe variante de asemenea produse dentare. În situația în care situatia clinica este favorabila, pacientul poate să aleagă, în funcție de bugetul pe care îl are la dispoziție, ce varianta de implant dentar asociaza acestui serviciu stomatologic.

 

Beneficiile plasării unui implant dentar

Inserarea unui implant dentar aduce beneficii foarte mari pacientului în cauză:

– Digestia este mai bună

Lipsa unuia sau mai multor dinți interferează direct cu mestecarea alimentelor, care este prima etapă a procesului digestiv. Din cauza lipsei unor dinți, mâncarea tinde ca să ajungă la stomac foarte puțin mărunțită și impregnată cu mai puțină salivă, afectând digerarea ușoară a acesteia si absorbtia nutrientilor este mult scazuta.

– Cresterea stimei de sine

Mai ales dacă unul dintre dinții frontali lipsește, persoana este retrasă, rușinată, nu vrea să deschidă gura pentru a vorbi sau a zâmbi, nu socializeaza…. ceea ce poate scădea calitatea vieții.

– Îmbunătățirea comunicării

Lipsa unor dinți din gură sau utilizarea protezelor tradiționale mobile care se mișcă fac vorbirea mai dificilă, lucru ce pune probleme persoanei în viața de zi cu zi.

– Îmbunătățirea sănătății cavității bucale

Deoarece implanturile se integrează foarte bine în gură, este mai ușor să fie periați inclusiv dinții naturali restanti. 

Ce este un mini-implant ortodontic?

Persoanele care au aparate dentare uneori pot să apeleze la mini-implanturi ortodontice pentru a avea o dentiție foarte bună și o corectă masticație.

Un asemenea mini-implant este un de șurub foarte foarte mic, cu o lățime de doar 1,5 – 2 mm, confecționat din titan. Sunt așa de reduse ca dimensiuni încât pot fi comparate cu niște pioneze f mici.

Mini-implantul se poziționează de regulă între rădăcinile unor dinți alăturați.

Dacă volumul osos permite, atunci în multe cazuri se recomandă aceste mini-implanturi stomatologice moderne.

E cea mai ușoară procedură de inserare a unui implant, deoarece necesită o anestezie locală și în maxim 10 minute este finalizată. Disconfortul de după această intervenție de chirurgie dentară este de foarte scurtă durată, de regulă nu depășește cateva ore. Prin administrarea analgezicelor ușoare prescrise de către medicul implantolog lucrurile se pot ține foarte bine sub control.

În ultimii 50 de ani mai mulți producători s-au evidențiat în lume, si câțiva dintre cei din SUA, Elvetia si Germania sunt deja renumiți: Zimmer Dental, Straumann, Nobel Biocare fac cele mai bune implanturi dentare premium din lume, cu cea mai mare biocompatibilitate si cele mai mari sanse de reusita. 

Implanturile dentare din categoria economic sau de mijloc sunt produse certificate care provin din tari extracomunitare: Israel sau Coreea de Nord. Aceste tari nu ofera aceeasi garantie ca implanturile SUA sau Europa

Principalii producători internaționali de implanturi dentare produc sisteme complexe pentru fiecare caz stomatologic: atât tradiționale, fixate pe țesutul osos pentru inlocuirea dintilor lipsa, cât și implanturile speciale de mici dimensiuni (mini-implanturile ortodontice).

Revenind al implanturile dentare clasice, în funcția de situația concretă, e posibilă în prezent inclusiv instalarea implantului și a coroniței provizorii într-o singură ședință la stomatolog.

Care implant dentar este mai bun?

Se poate face o comparația dintre implanturile dentare dacă se iau în considerare doi factori cheie: 

-rezistența în timp a implantului;

– rata de acceptare de catre organismul pacientului a dispozitivului stomatologic de tip implant. 

Oricum, dacă vom compara implanturile din clasa premium cu implanturile din clasele de calitate medie și economică constatam ca diferentele de design, de prelucrare tehnologica interna si externa, de calitate a titanului si de rezistenta a suruburilor sunt foarte mari. 

Implanturile premium sunt mai ușor integrate în cavitatea bucală a pacientului si pot face chiar corp comun cu osul, ca si dintele natural. Ele au o garanție mult mai mare, dar cu toate acestea igiena și renunțarea la fumat sunt cruciale pentru longevitate, ca și în cazul oricărui alt tip de implant dentar.

Desigur, atunci când se alege un brand sau altul, prețul de achiziție și cerințele de estetică sunt esențiale.

Alegerea producătorului implantului este la fel de importantă ca si alegerea medicului implantolog care va efectua procedura respectivă. 

Costul protezării cu ajutorul implanturilor dentare poate depinde mult de materialele utilizate, experiența medicului, clinica unde se face operația chirurgicală și de protocolul de tratament ( sterilizare, asistenta complementara oferita).

Pacienții trebuie ca să primească în prealabil sfaturi de specialitate de la medicul ales, acesta elaborând în fiecare caz concret și un plan de tratament. Ei trebuie sa afle în detaliu tot ceea ce îi interesează la consultația inițială de specialitate. 

Implantarea se poate face doar după ce se igienizează perfect cavitatea bucală, se elimină cariile, inflamațiile gingiilor etc.

De obicei înlocuitorul unui dinte de tip implant poate fi din titan sau din oxid de zirconiu, dacă pacientul este nu doreste implanturi metalice. Alergia la titan apare cazuri extrem extrem de rare, de aceea implanturile de dentare din titan sunt cele mai utilizate peste tot în lume.

Existența unei game largi de dimensiuni acoperă un maxim de cazuri clinice. In cazuri complexe de lipsa de os, pot fi atașate nu doar  implanturi dentare normale in maxilar, ci și implanturi zigomatice foarte lungi ( peste 3 cm) .

Se poate menține conturul estetic al gingiilor, lucru extrem de important mai ales în cazul protezelor de dinți frontali.

Procedura de implantare se realizează cu un protocol minim invaziv.

Grefarea este rapidă și oferă rezultate estetice deosebite. 

Rata de succes în cazul unui implant dentar premium este în prezent între 95 și 97%. Respingerea se poate datora neglijenței pacientului, fumatului, igienei inadecvate și încărcării excesive pe implant, precum și unor boli sistemice, diabet zaharat, eroare medicală .

Trebuie spus că fiecare pacient este un caz aparte, așa încât procedura implantului diferă de la un caz la altul si indicatiile postooperatorii la fel.

Esența procedurii constă în implantarea unui surub de titan în maxilar printr-o puncție mică.

Tipuri de implanturi dentare

Implantul Zimmer TSV ( SUA)

Este singurul implant din lume cu peste 30 de ani de documentatie clinica si supraveghere a rezultatelor in toate tarile lumii ( peste 10 milioane de implanturi inserate), avand un design atat de reusit incat nu a suferit modificari esentiale in toata aceasta perioada. Are o biocompatibilitate maxima si o rata de succes de peste 98,7% la 10 ani. 

Implantul Zimmer Trabecular Metal este „fratele lui mai tanar”, si este singurul implant „pe viata” din lume, certificat astfel de universitati de prestigiu din SUA, care-l considera singurul implant care reuseste acolo unde altele au fost respinse, pentru ca este singurul implant din lume prin care creste os in toata structura de tantal a implantului si astfel face corp comun cu osul pacientului, pe viata.

Implantul Sky de la Bredent

Acest tip de implant este unul dintre cele mai populare tipuri de implanturi dentare din Romania, existând pe piață de aproape două decenii.

Sistemul de implanturi dentare Sky de la Bredent oferă numeroase posibilități de protezare stomatologica, prezintă o capacitate de integrare rapidă și un cost redus. În plus, funcția de masticație poate fi reluată cu mult succes, mai ales la pacientii varstnici, purtatori de proteze dentare clasice mobile in trecut.

Implantul dentar Straumann

Acest tip de implant premium este o soluție rapidă și sigură, care redă  funcționalitatea danturii pacientului într-un timp scurt. 

Principalul avantaj pe care acest tip de implant îl prezintă este faptul că are o biocompatibilitate foarte buna, lucru extrem de important.

Implanturile Straumann sunt concepute special pentru a-i oferi pacientului un confort deosebit printr-o recuperare rapidă și o reluare imediată a activităților cotidiene. 

Tipul de implant stomatologic Straumann este utilizat de medicii implantologi chiar și în cele mai dificile cazuri, inclusiv acolo unde volumul de țesut osos este redus. De asemenea, acest model de implant scade riscul apariției infecțiilor datorită materialului biocompatibil, de o calitate superioară.

Implantul dentar INNO ( Koreea) 

O soluție rapidă întâlnită în practică este  implantul dentar INNO, care aduce cu sine o serie de avantaje indubitabile. 

Printre ele se numără gradul mare de adaptabilitate la orice urgență stomatologică a pacientului. 

Un alt avantaj demn de subliniat este și conexiunea foarte bună pe care o prezintă cu bontul protetic. Această caracteristică face imposibilă pătrunderea bacteriilor și împiedică deșurubarea coroanei de pe implant.

Implanturile dentare Nobel Biocare

Inovația in design este definitorie pentru implanturile dentare Nobel Biocare. 

Designul inovator al acestui tip de implant dentar îl face ușor de integrat chiar și în spații înguste sau dificile, iar poziția sa poate să fie ajustată în timpul procedurii chirurgicale. Mai mult decât atât, oferă suport suplimentar în zonele cu volum scăzut de țesut osos.

Implantul dentar MegaGen

Procedura de implantare cu MegaGen presupune o tehnică chirurgicală prin care se introduce un surub de titan în os pentru a înlocui radacina unui dinte.

Implantul dentar MegaGen este una din acele dispozitive stomatologice moderne si mediatizate intensiv pentru a reda pacientului încrederea în sine. 

Implantul dentar MegaGen reprezinta unul dintre cele mai sigure produse prin care se poate înlocui un dinte lipsă sau care urmează a fi extras. 

Doresti sa afli mai mult despre implanturile dentare? 

Programeaza-te la o consultatie la dr. Mihaela Magureanu, medic primar stomatolog, pentru a beneficia de cele mai noi informatii, cele mai documentate explicatii si o cele mai multe exemple de cazuri clinice rezolvate. 

Suna la 

0744537377 Clinica EXCEDENT AVIATIEI

0745585877 Clinica EXCEDENT DENTIK 

Clinica Excedent
office@excedent.ro
Fără comentarii

Postează un comentariu