Implant Dentar Fast and Fixed

Sistemul Fast and Fixed îți poate schimba și ție viața în bine!
Sute de pacienți multumiți de specialiștii noștri ne recomandă!
Vino la Clinica EXCEDENT să afli cum poți să mănânci mai bine, să zâmbești mai frumos și sa fii mai sănătos!

Implant dentar Fast and Fixed

Implant Dentar Fast and Fixed

Implantul dentar Fast and Fixed este un sistem conceput pentru ca pacienții de vârste înaintate ( peste 65 de ani !!! ) să poată primi într-un interval de timp foarte scurt o dantură fixă completă.

Implantul dentar Fast and Fixed este un sistem care presupune că, într-o singură zi, pacientul primește o dantură completă. Procedura necesită inserarea a doar 4 implanturi dentare în mandibulă și 6 implanturi dentare în maxilar. Procedura se face fără adiție osoasă și/sau intervenție de sinus lift, care au risc mai mare la pacienții vârstnici cu status general mai precar și terapii asociate multiple.

La metoda clasică, pacientul trebuia să aștepte integrarea osoasă 4- 6 luni, fără să aibă în acest timp o dantură. În cazul implantului Fast&Fixed, pacientul pleacă acasă cu lucrarea dentară provizorie. Apoi revine la control și după 6 luni primeste coroanele dentare finale din ceramica.

proteza dentara pentru persoane in varsta

Întrebări frecvente Implant dentar Fast and Fixed

Câteva întrebări frecvente legate de tratamentul implant dentar fast and fixed.

Lucrari definitive pe implanturi Fast and Fixed


O lucrare protetică definitivă reprezintă o investiție în sănătatea și bunăstarea ta pe termen lung. Din acest motiv, trebuie să acorzi o atenție deosebită calității lucrării protetice definitive pe care o alegi, în cazul implanturilor dentare prin sistemul de reabilitare orală Fast and Fixed.

Informeaza-te despre toate opțiunile de lucrări posibile, luând în considerare atât avantajele, cât și limitele lor, pentru ca faci o alegere pentru tot restul vieții! Medicii noștri vor fi mereu alaturi de tine!

Lucrări Thimble de Titan, cu coroane din zirconiu individualizate

Coroanele dentare din zirconiu pe structura de titan sunt cele mai frumoase, mai naturale si mai rezistente lucrari pe implanturi dentare!
Ele arata si se comporta la masticatie exact ca dintii naturali.

Avantajele lucrărilor Thimble din titan cu coroane integral din zirconiu

 • Combinație revoluționară a proprietăților excepționale ale titanului și zirconiului;
 • Rezistență ridicată și adaptare perfectă datorită structurilor de titan frezate în mod avansat;
 • Ușurință și greutate redusă comparativ cu lucrările metalo-ceramice (ele cântăresc aproximativ 50% din greutatea structurilor metalo-ceramice);
 • Aspect estetic impecabil și transluciditate similară dinților naturali datorită coroanelor din zirconiu;
 • Posibilitatea de înlocuire a coroanelor datorită designului păstrat în format digital;
 • Ascunderea orificiilor de șuruburi sub coroane pentru un aspect impecabil.

Dezavantajele lucrărilor Thimble din titan cu coroane integral din zirconiu

Dezavantajul asociat acestor lucrări protetice definitive este costul lor ridicat, comparativ cu alte opțiuni disponibile. Cu toate acestea, investiția este justificată de beneficiile pe termen lung pe care le oferă pacienților.

Lucrările cu structură din titan tip Thimble oferă satisfacția unei lucrări definitive de cea mai înaltă calitate, care se menține în timp. Astfel, pacienții obțin un rezultat excelent și durabil, ceea ce justifică investiția financiară.

O alegere informată și responsabilă reprezintă cheia pentru un tratament de reabilitare orală reușit și o satisfacție de durată. Pentru a obține o perspectivă cuprinzătoare asupra particularităților acestor lucrări protetice definitive, consultați acest articol.

Lucrări metalo-ceramice

Lucrările metalo-ceramice sunt o opțiune clasică de reabilitare orală, fiind alese datorită costului și aspectului estetic satisfăcător. 

Avantajele lucrărilor metalo-ceramice

 • Cost mai mic, comparativ cu alte tipuri de lucrări protetice;
 • Combină rezistența oferită de structura metalică cu aspectul estetic al ceramicii;
 • Tehnologie clasică de realizare, asigurând rezistență și adaptare pe bonturile implanturilor;
 • Aspect similar dinților naturali datorită stratului de ceramică.

Dezavantajele lucrărilor metalo-ceramice

 • Există riscul apariției unei linii de tranziție vizibile între gingie și coroană pe măsură ce înaintează în vârstă, pe fondul retracției gingivale;
 • Există riscul de ciobire sau deteriorare a componentei ceramice în timpul masticației, deoarece pacienții au o mușcătură mai puternică pe implanturi decât pe dinții naturali.

Lucrări protetice pe structuri polimerice de tipul PEEK sau BioHPP, cu coroane din compozit

În sistemul de implanturi Fast and Fixed, pacienții au posibilitatea să opteze pentru lucrări protetice definitive pe structuri polimerice de tipul PEEK sau BioHPP, cu coroane din compozit sau placate integral cu compozit.

Aceste materiale inovatoare oferă unele beneficii majore, însă există și dezavantaje importante de luat în considerare.

Avantajele structurilor polimerice de tip PEEK sau BioHPP, cu coroane din compozit

 • Greutate redusă, oferind confort și reducând stresul mecanic asupra implanturilor;
 • Potrivite pentru implanturile scurte sau în cazul calității slabe a osului;
 • Opțiune potrivită pentru pacienții sensibili la metale sau care doresc să evite complicațiile asociate cu acestea.

Dezavantajele structurilor polimerice de tip PEEK sau BioHPP, cu coroane din compozit

 • Instabilitate în privința culorii, fiind sensibile la coloranții extrinseci, afectând astfel estetica dinților pe termen lung;
 • Nu pot fi reparate;
 • Cost mai ridicat, comparativ cu lucrările metalo-ceramice.

Concluzii

Un zâmbet frumos îți schimbă starea de spirit!  Medicii specialiști ai Clinicii EXCEDENT îți pot oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru o decizie informată care îți poate schimba viața în bine.

In multe cazuri, costul tratamentelor endodontice, parodontale si protetice ale recuperarii ultimilor dinți restanți nu se justifică printr-un prognostic favorabil pe termen lung, salvarea lor având doar o motivație psihologică.

Dacă poți depași impactul psihologic al extracției ultimilor dinți restanți si irecuperabili, te poți bucura de zâmbetul mult visat in doar 24 de ore cu ajutorul sistemului Fast&Fixed, realizat în Clinica EXCEDENT pe implanturi dentare Zimmer sau Bredent!

Profesionalismul medicilor și dotările de ultimă generație ale clinicilor noastre fac diferența ! Sistemele de implanturi folosite garantează longevitatea mai mare a restaurărilor noastre, față de cele pe implanturi coreene sau israeliene aflate mereu “ la promoție”.

În ultimul an a crescut numărul reabilitarilor realizate la Clinica EXCEDENT după eșecuri in alte clinici, tocmai ca urmare a faptului ca pacienții sunt tot mai conștienti de faptul că “economia” realizată prin alegerea unor soluții ieftine a dus la pierdere osoasă accelerată, lucrări protetice nefuncționale și mult mai mult probleme decât și-au imaginat. Le-am redat bucuria și speranța tuturor, prin interventii bine făcute, cu recuperare ușoară, finalizate cu lucrări protetice estetice și funcționale!

Sistemul Fast and Fixed schimbă în bine viața tuturor pacienților care aleg Clinica EXCEDENT!

Vino sa te convingi!

Cazuri clinice

Galerie foto cu imagini înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT, București. Vezi atât lucrări definitive, cât și provizorii, inserate imediat postoperator.

Descoperă Serviciile Noastre Stomatologice Profesionale

Cu experiență vastă și tehnologie de vârf, echipa noastră de specialiști te ajută să obții un zâmbet sănătos și strălucitor. Vino și descoperă cum putem transforma zâmbetul tău!

Programează-te
doamna frumoasa zambind dantura perfecta