Parodontologie

Parodontoza este o afecțiune de tip inflamator care afectează țesuturile de suport ale dintelui și anume: gingia, osul și ligamentul care susține rădăcina dentară. Cauzele principale ale bolii parodontale sunt placa dentară bacteriană, tartrul supra și subgingival, marginile anfractuoase ale obturațiilor existente sau ale lucrărilor protetice.

Terenul deficitar al pacientului (afecțiuni generale, medicație, predispoziția genetică etc), fumatul, aportul hidric insuficient și lipsa unei igiene orale constante și riguroase sunt factori favorizanți pentru apariția afecțiunilor parodontale, mineralizarea plăcii bacteriene și formarea tartrului.

 

Profilaxia afecțiunilor parodontale

 

Deoarece gingivită nu se manifestă simptomatic prin durere, majoritatea pacienților nu solicită tratamentul afecțiunilor parodontale din faza incipientă, ci doar atunci când observă sângerarea gingivală, inflamația, halena (respirația urât mirositoare), senzația de gust neplăcut, tensiunea de la nivelul gingiilor, mobilitatea dinților sau colecțiile purulente.

 

Evoluția bolii parodontale poate trece neobservată luni sau chiar ani. Statisticile ne atenționează ca 90% dintre adulți prezintă boala parodontală/gingivală în diferite stadii, aceasta fiind considerată o cauză importantă a pierderii dinților, de aceea controlul periodic al tuturor pacienților la 6 luni este foarte important.

 

Tratamentul parodontozei

 

În cadrul CLINICA EXCEDENT, efectuăm igienizarea dentară, prin detartraj, periajul dentar profesional și air-flow cu bicarbonat de sodiu.

 

Pacienții sunt apoi instruiți individual și gratuit pentru menținerea unei igiene corespunzătoare zilnice prin periaj electric sau manual, folosirea atei dentare, a dusului bucal și a apei de gură.

 

De la gingivitele simple la stadiile avansate de parodontopatie, tratamentele chirurgicale și medicamentoase vor fi apoi individualizate conform necesitaților fiecărui pacient.

 

Intervențiile de chirurgie a pungilor parodontale se efectuează cu acuratețe desăvârșită, adiția osoasă și imobilizarea reușind să prelungească durata de viață pe arcada a dinților mobili.

CAZURI CLINICE

Galerie foto cu cateva instantanee înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT, București.

Pentru mai multe cazuri clinice vezi sectiunea “Cazuistica”

 • Before-Parodontologie
  After-Parodontologie
  Înainte Parodontologie După
 • Before-Parodontologie
  After-Parodontologie
  Înainte Parodontologie După
 • Before-Parodontologie
  After-Parodontologie
  Înainte Parodontologie După

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!