Coroane dentare din zirconiu

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!

Ce sunt coroanele dentare ?

 

Coroanele dentare sunt lucrări protetice care ajută la menținerea pe arcada a dintelui ce suferă ca urmare a evolutiei cariilor sau migrarilor dentare.

Coroanele dentare acoperă sau învelesc partea vizibilă a dintelui pentru a-i reda forma si pozitia inițială. Astfel, ea preia toate funcțiile principale ale unui dinte.

Ca pacient, trebuie  sa stiti că obținerea unor rezultate perfecte, a unei danturi frumoase, dar și corect funcționale sunt în stransă legătură cu experiența și profesionalismul medicilor stomatologi specializați pe diferite domenii: proteticieni, parodontologi, endodonți, chirurgi, ortodonți.

Medicii specialiști ai CLINICII EXCEDENT au 20 de ani de experiență solidă în practica medicală stomatologică, dăruire și entuziasm.

Colaborăm de 20 de ani cu cel mai mare laborator dentar din țară. Echipa medic-tehnician este sudată în 20 de ani de lucru împreună, fiecare a învățat din secretele profesionale ale celuilalt astfel încât, la final, pacientul primește exact ceea ce-și dorește.

 

Pentru a vedea galeria foto cu cazuri înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT București, acceseaza sectiunea „Cazuistica”.

 

Care sunt funcțiile principale ale unei coroane dentare ?

 

 • Estetică – să fie asemănătoare prin formă, mărime și culoare cu dinții vecini sau să corespundă esteticii faciale și dorințelor pacientului.
 • Masticatorie – coroana trebuie să fie modelată cu precizie si detalii, astfel încât procesul masticației să se realizeze adecvat, fără să împiedice mișcările automate ale mandibulei.
 • Fonetică – coroana dentară trebuie să ofere un suport corespunzător limbii în dicție și nu să îngreuneze vorbirea când se află în zonele laterale.
 • Creșterea rezistenței dintelui – coroana dentară trebuie să conserve și să sporească rezistența dintelui.

 

În acest articol am răspuns la cele mai frecvente întrebări despre coroane dentare existente pe piață. Este important să știi despre acest subiect să ai acces la informații de calitate.

 

Tipuri de coroane dentare din zirconiu

 

 Coroane dentare din zirconiu integral monolitic ( Bruxzir)

 

Zirconiul este un material apărut de 20 de ani și este considerat actual printre cele mai rezistente materiale estetice.
Zirconiul poate fi folosit în diferite scopuri, însa pentru realizarea coroanelor dentare este nevoie de sisteme CAD-CAM performante.
Blocurile de oxid de zirconiu folosite in stomatologie au culori variabile alb-galbui si, dupa sinterizare, pot fi machiate pentru a obtine culoarea dintilor naturali vecini.
Aceste coroane dentare sunt recomandate in special in zonele laterale, unde spatiul vertical este foarte redus sau dintii naturali sunt foarte mici.

 

Coroane dentare ceramica pe suport din zirconiu

 

Coroanele dentare din ceramica pe zirconiu se realizeaza prin arderea unei ceramici speciale pe capa de zirconiu. In acest fel se obtine o estetica mult superioara coroanelor metalo-ceramice, deoarece transluciditatea este mai mare si coroana mai luminoasa.
Aceste coroanele de ceramica pe zirconiu sunt recomandate indeosebi in zonele frontale, unde luminozitateaa si culoarea conteaza foarte mult.

 

Zirconiul are particularitati si avantaje:

 

 • culoarea albă asigura coroanelor dentare din zirconiu o luminozitate si o estetică foarte frumoasă la o grosime mica
 • sistemele computerizate de prelucrare a infrastructurii acestor coroane dentare le asigura o precizie foarte bună.
 • zirconiul nu prezintă reacții adverse alergice si nici lizereul gingival cenusiu ce poate aparea la coroana metalo-ceramica.
 • zirconiul presupune o procedură mult mai puțin invazivă pentru dinte, deoarece in varianta monolitica prezinta estetica dentara in grosime mai mica decat o coroana dentara metalo-ceramica.
 • costul semnificativ de productie, datorita tehnologiei moderne de prelucrare si a blocurilor multistrat nou aparute. Calitate si estetica superioara sunt la un pret mai ridicat decat al coroanelor dentare metalo-ceramice. Pentru tarife comparative vezi pagina Tarife
 • deocamdata zirconiul nu poate fi folosit in siguranta pentru punti dentare cu mai mult de 3 intermediari, deoarece rezistenta in acest caz este mai mica decat la coroana metalo-ceramica. Pentru mai mult de 3 intermediari se recomanda inserarea de implanturi dentare.
 • zirconiul este mai casant decat metalul si fuziunea stratului de ceramica aplicata pe zirconiu este mai redusa.

 

Zirconiul poate fi folosit si pentru:

 

 • infrastructura coroanelor dentare ceramice ( capa de zirconiu)
 • proteze dentare fixe (coroane si punti dentare de pana la 3 intermediari) integral din zirconiu – BRUXZIR
 • bonturi personalizate din zirconiu pe baza de titan pentru implanturi dentare.de orice tip.
 • reconstituiri corono-radiculare ( pivoti de zirconiu ) pentru dintii vizibili in general.
 •  Fatete dentare in special pentru dintii modificati de culoare, datorita opacitatii sale.

 

Albirea dintilor afecteaza coroana din zirconiu?

La fel ca în cazul coroanei dentare metalo-ceramice, albirea dentara nu afecteaza in niciun fel coroana de ceramica pe zirconiu.

 

Cum se întrețin coroanele dentare din zirconiu?

Exact ca și în cazul coroanelor dentare metalo-ceramice, și cele din zirconiu presupun aceeași grijă.

Pacienții trebuie să vină la medicul stomatolog o dată la șase luni pentru a se asigura de igienizarea corespunzătoare a acestor lucrări si a beneficia de Garantie.

 

Când trebuie să înlocuim coroanele dentare din zirconiu?

Una dintre diferențele dintre coroana metalo-ceramică și cea din zirconiu este durabilitatea mai mare a celei metalo-ceramice. Coroana din zirconiu are o durată de 7-10 ani.

 

Când trebuie să apeleze pacientul la coroane dentare din zirconiu?

Cel mai bine este să lăsăm medicul stomatolog să ne îndrume în luarea unei decizii asupra momentului si tipului de coroană de care avem nevoie.

Dacă dintele și-a pierdut foarte mult din rezistență se poate ca medicul să ia decizia unei coroane dentare metalo-ceramice.

Dacă însă dintele nu are un aspect estetic frumos, însă rezistența lui este bună, medicul poate opta spre alegerea unei coroane dentare din zirconiu. Recomandarea medicul stomatolog este foarte importanta pentru a intelege cand trebuie sa potejam dintele cu o coroana si ce sa alegem pentru a avea o garantie si o durata cat mai mare de viata a dintelui.

 

Care este raportul dintre calitate și preț?

Coroanele dentare din zirconiu necesita o tehnologie mult mai moderna decât cea folosită pentru coroanele metalo-ceramice si de aceea prețul unei coroane din zirconiu este mai ridicat. O estetica superioara se obtine cu materiale speciale si se reflecta in costul coroanelor. Vezi aici Tarifele

Estetica dentară s-a născut din dorința oamenilor de a avea un zâmbet cât mai frumos și strălucitor. Ea se adresează celor care-și doresc dinți sănătoși, frumos aliniați, de formă și culoare cât mai apropiată de perfecțiunea tinereții. Din fericire, tehnologiile actuale avansate ne pun la îndemâna o gamă foarte variată de mijloace, prin care noi, echipa EXCEDENT, vă putem oferi o serie de tratamente pentru înfrumusețarea dinților și sporirea încrederii în sine.

 

Coroanele de ceramica pe zirconiu sunt preferate de majoritatea pacienților, deoarece materialul folosit este suficient de rezistent pentru o durată mare de viață a coroanei dentare si suficient de frumos pentru a satisface toate cerintele estetice.

 

Medicii specialiști din cadrul CLINICII EXCEDENT folosesc numai materiale de cea mai bună calitate, atât pentru tratamentele conservatoare, cât și pentru protetica dentară și implantologie.

 

Pentru a vedea cateva tratamente efectuate cu coroane de ceramica pe zirconiu, click aici.
Utilizand tehnici performante, putem oferi pacienților noștri garanții pentru tratamentele protetice și conservative efectuate în clinică.

 

Sună și tu pentru o programare la numărul de telefon:

 • 0745 585 877 pentru CLINICA EXCEDENT PANDURI
 • 0744 537 377 pentru CLINICA EXCEDENT AVIATIEI

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!