Implant Dentar, ce este, tipuri, tratament, preț

Implanturile dentare au revoluționat medicina, înlocuind dinții lipsă fără afectarea dinților vecini.

Ce este un implant dentar?

Implant dentar

Implantul dentar este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă: un dispozitiv medical din titan, inserat în osul maxilarului, care funcționează ca o rădăcină artificială. Implanturile dentare oferă numeroase beneficii, printre care menținerea sănătății osoase și posibilitatea de a avea dinți care arată și funcționează ca niște dinți naturali.

Atunci când rădăcina sau nervul unui dinte sunt deteriorate, implantul este o soluție perfectă. Primul pas pentru un pacient care își dorește implant dentar este o consultație la medicul dentist. După o examinare completă și complexă, medicul poate stabili dacă pacientul este un candidat potrivit pentru implanturi. Dacă medicul dentist consideră că totul este în regulă, pacientul merge mai departe cu procedura. După un timp, pe implantul dentar se atașează un bont protetic, deasupra căruia medicul va fixa coroana, puntea sau lucrarea dentară care va înlocui dinții lipsă.

Programează-te
ce este un implant dentar excedent

Cine poate fi candidat pentru implanturi dentare?

Implant dentar

În general, orice pacient care are unul sau mai mulți dinți lipsă, mai frecvent în zona molarilor. Fiecare situație clinică este unică, de aceea va fi atent evaluată de echipa noastră și vei fi informat de câte implanturi dentare ai nevoie și care sunt celelalte opțiuni de tratament, precum și costul estimat al acestora. Sunt și cazuri în care pacientul nu este candidatul ideal pentru implant dentar.

Contraindicațiile locale cele mai frecvente sunt resorbții osoase masive în edentațiile foarte vechi și expansiunea sinusului maxilar. Acestea pot fi corectate prin adiție osoasă și sinus-lift. Contraindicațiile generale pot fi: organism în creștere (copiii), anumite forme de diabet, anumite afecțiuni sangvine sau osoase etc.

De aceea, înainte de inserarea implanturilor dentare, se fac radiografii speciale, tomografie computerizată și analize de sânge.

Programează-te
candidat implant dentar excedent upscale 3

Tipuri implanturi dentare

Există diverse tipuri de implanturi dentare, fiecare adaptat nevoilor specifice ale pacienților. Printre cele mai comune tipuri se numără implanturile endoosoase, care se integrează direct în osul maxilar, și implanturile subperiostale, potrivite pentru pacienții cu os maxilar subțire. Alegerea tipului de implant depinde de mai mulți factori, inclusiv de starea de sănătate orală a pacientului și de structura osoasă.

De asemenea, implanturile dentare pot fi clasificate și în funcție de producător și caracteristici. Clinica EXCEDENT oferă tratament cu implanturi dentare performante, precum Zimmer TSV, Zimmer Ezthetic, Zimmer Trabecular Metal, Straumann si Bredent.

Recuperare după implanturi

Perioada de recuperare după inserarea unui implant dentar variază, însă majoritatea pacienților se pot întoarce la activitățile zilnice a doua zi.. Este importantă menținerea unei igiene orale riguroase și urmarea recomandărilor medicului pentru o vindecare rapidă și eficientă. Disconfortul post-operator este, în general, minim și poate fi gestionat cu medicamente analgezice prescrise de medic.

Echipa EXCEDENT este aici pentru a te ajuta să îți recapeți încrederea în tine și să ai zâmbetul la care ai visat întotdeauna! Folosim cele mai noi și mai moderne tehnologii, pentru a le oferi pacienților noștri cele mai înalte standarde în implantologie. Vino să te convingi!

Tratament implanturi dentare

Tratamentul cu implanturi dentare începe cu o consultație. De asemenea, înainte de inserarea implanturilor dentare, se fac radiografii speciale, tomografie computerizată și un set de analize de sânge pentru analgosedare. În urma acestor teste, pacienții noștri primesc opțiunile de tratament, termenele de realizare și costurile asociate. Pentru fiecare pacient, tratamentul propus este personalizat, pentru ca fiecare implant să fie plasat în poziția optimă. Poziționarea corectă a implanturilor este cel mai important factor care influențează rata de succes, iar echipa noastră se asigură că nu există dubii din acest punct de vedere.

Inserarea implantului dentar este parte din tratament și poate fi descrisă ca fiind o procedură de chirurgie orală minoră, efectuată sub anestezie locală, același tip de anestezie utilizată în tratamentele dentare de rutină. La EXCEDENT putem insera implanturile și cu ajutorul analgosedării, pentru pacienții anxioși în legătură cu orice aspect al tratamentului. Intervențiile mai laborioase efectuate sub analgosedare sunt mai ușor de suportat, iar recuperarea postoperatorie e mai rapidă și nedureroasă.

Implantul dentar este plasat în os pentru a înlocui o rădăcină dentară naturală. Dacă regenerarea osoasă (adiția de os) a fost planificată în etapa consultației, atunci se va realiza și acest pas, de obicei simultan cu inserarea implantului. Urmează perioada de osteointegrare a implantului, care durează minim 4 luni pentru mandibulă și 6 luni pentru maxilar, urmând ca apoi să se atașeze bontul protetic. Ultima etapă a tratamentului constă în finalizarea protezarii prin coroane, punți sau proteze mobilizabile. În final, scopul tratamentului a fost atins, funcționalitatea și estetica dentară a pacientului fiind restabilite.

Preț implanturi dentare

Prețul implanturilor dentare variază în funcție de tipul implantului, complexitatea cazului și materialele folosite. Investiția într-un implant dentar este una pe termen lung, oferind beneficii substanțiale pentru sănătatea și estetica orală. 

Aici, la Clinica EXCEDENT, ne străduim să găsim o soluție care să răspundă așteptărilor pacienților noștri în ceea ce privește rezultatul dorit, atât din punct de vedere clinic, cât și financiar. Vei primi toate opțiunile de tratament relevante și costurile aferente, pentru o decizie corectă privind sănătatea ta dentară.

Clinica EXCEDENT oferă tratament cu implant dentar Zimmer TSV (850 euro), Zimmer Ezthetic (1000 euro), Zimmer Trabecular Metal (1600 euro), Straumann ( 900 euro), Bredent (700 euro) și JD și INNO (500 euro).

Înțelegem că aceasta este o decizie importantă și de aceea dorim să le acordăm pacienților timpul necesar pentru a lua în considerare aceste informații.

Echipa EXCEDENT este disponibilă pentru a răspunde la toate întrebările pacienților în privința costurilor. Oferim, de asemenea, o serie de opțiuni pentru a te ajuta să repartizezi investiția într-un mod ușor de gestionat.

Întrebări frecvente Implant Dentar

Câteva întrebări frecvente legate de tratamentele cu implanturi dentare.

Programează-te
  • Cât de dureroase sunt implanturile dentare?

    Procedura de inserare a implanturilor dentare nu este dureroasă, deoarece se efectuează sub anestezie.

    Disconfortul post-operator este comparabil cu cel al unei extracții dentare și poate fi gestionat eficient cu medicamente analgezice.

    Majoritatea pacienților raportează o recuperare rapidă și minim inconfortabilă.

  • Cât rezistă implanturile dentare?

    Durabilitatea implanturilor dentare este impresionantă, acestea putând dura o viață cu îngrijire adecvată.

    Longevitatea unui implant depinde de mai mulți factori, inclusiv de sănătatea orală a pacientului, igiena orală regulată și controalele periodice la dentist.

    În condiții normale, implanturile dentare pot rezista zeci de ani fără probleme semnificative.

  • Care este procedura chirurgicală și cât durează?

    După testele amintite, se planifică intervenția propriu-zisă. După ce un implant dentar este inserat în os, se acoperă cu gingie, iar disconfortul postoperator al pacientului este minim. Această intervenție de chirurgie orală durează aproximativ o oră, uneori mai mult dacă trebuie plasat un număr mare de implante.

    Pacientul își poate continua apoi activitățile obișnuite. Urmează o perioadă de așteptare în care implantul  se integrează în os (osteoincorporare), care este de minim 4 luni pentru mandibulă și 6 luni pentru maxilar. În acest interval pacientul va putea beneficia eventual de o lucrare protetica provizorie, care sa-i asigure funcționalitatea și estetica dentară.

    Apoi, implantul dentar este descoperit și i se atașează un bont protetic, prin înșurubare. De acum, protezarea prin coroane, punți sau proteze mobilizabile necesită câteva ședințe, similar cu tratamentele pe dinți naturali.

  • Cât ține un implant dentar?

    Durata de viața a unui implant dentar este de 7-25 ani, în funcție de igiena și sănătatea pacientului, tipul de implant și lucrarea protetică pe care o susține.

  • Ce riscuri implică un implant dentar?

    Inserarea implantului dentar prezintă aceleași riscuri legate de starea generală de sănătate, riscuri locale legate de anestezie, anatomia locală și de igienă ca orice intervenție de chirurgie orală.

  • Din ce material se fac implanturile dentare?

    Implanturile și bonturile protetice sunt din titan de înaltă puritate, gradul 5, un material biocompatibil care se integrează bine cu țesutul osos, fără a provoca reacții adverse. Titanul este ales datorită rezistenței sale, durabilității și compatibilității excelente cu corpul uman.

  • Cât costă tratamentul prin implanturi dentare?

    Depinde, bineînțeles, de câte implanturi dentare este nevoie. Fiecare situație clinică este unică.

    În Europa de vest, prețul unui implant este de 1.500 – 3.000 euro.

    În condițiile în care se utilizează exact aceleași produse, în CLINICA EXCEDENT prețul poate fi 500, 700, 850, 1000 și 1.600 euro, în funcție de marca de implant aleasă de dvs.

    Implanturile Zimmer produse în SUA și folosite în CLINICA EXCEDENT sunt considerate de top la nivel mondial, și puteți vedea mai jos câteva cazuri rezolvate cu succes in Clinica EXCEDENT.

  • Ce implant dentar poți alege în Clinica EXCEDENT?

    Clinica EXCEDENT ofera tratament prin implant dentar Zimmer TSV ( 850 euro), Zimmer Ezthetic (1000 euro), Zimmer Trabecular Metal (1600 euro), Straumann ( 900 euro) Bredent (700 euro) și INNO (500 euro).

  • Când trebuie pus un implant dentar?

    Implantul dentar trebuie pus imediat postextracțional, când este posibil, sau la 3 luni după pierderea dintelui. Cu cât se așteaptă mai mult, cu atât se pierde os și sunt afectați dinții rămași.

Cazuri clinice

Galerie foto cu cateva imagini înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT, București.

Implanturi Zimmer

Implanturile dentare Zimmer – peste 15 ani de succes la Clinica EXCEDENT

Discover Our Professional Dental Services

With extensive experience and cutting-edge technology, our team of specialists help you achieve a healthy and bright smile. Come and discover how we can transform your smile!

Book now
doamna frumoasa zambind dantura perfecta