Implant Dentar

Implantologia este domeniul stomatologiei cu cel mai mare avânt științific și tehnologic din ultimii ani, pentru că pacienții care solicită tratament prin implant dentar sunt în număr tot mai mare pretutindeni.

Implanturile dentare premium Zimmer produse in SUA si folosite în CLINICA EXCEDENT sunt unanim considerate de top la nivel mondial.

Practic, prin folosirea acestor implanturi dentare s-a reușit protezarea fixă a edentațiilor (dinților lipsă), obținerea unui confort sporit și a unor lucrări de estetică dentară desăvârșită, redând pacienților speranța, zâmbetul, sănătatea și calitatea vieții.

Implanturile dentare Zimmer – peste 10 ani de succes la Clinica EXCEDENT

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!

CAZURI CLINICE

Galerie foto cu cateva instantanee înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT, București.

Pentru mai multe cazuri clinice vezi sectiunea „Cazuistica”

 • Before-Lucrare pe implant Zimmer TSV
  After-Lucrare pe implant Zimmer TSV
  Înainte Lucrare pe implant Zimmer TSV După
 • Before-Lucrare pe implanturi Zimmer
  After-Lucrare pe implanturi Zimmer
  Înainte Lucrare pe implanturi Zimmer După
 • Before-All on six
  After-All on six
  Înainte All on six După
 • Before-
  After-
  Înainte După
 • Before-
  After-
  Înainte După
 • Before-
  After-
  Înainte După

Ce este un implant dentar?

 

Implant dentar este o piesa de tip șurub plasată printr-o intervenție de chirurgie orală în oasele maxilare (în locul unei rădăcini dentare), pentru a ajuta la înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă.

Plasarea se face după ce locul extracției s-a vindecat sau, imediat postextracțional și constă într-o mică intervenție chirurgicală, nu foarte complicată. După un timp, pe acest implant dentar se atașează un bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza dentară care va înlocui dintele lipsă.

Implanturile și bonturile protetice sunt din titan de înaltă puritate, gradul 5.

 

Cine poate fi candidat pentru implanturi dentare?

 

În general, orice pacient care are unul sau mai mulți dinți lipsă, mai frecvent în zona molarilor. Fiecare situație clinică este unică, de aceea va fi atent evaluată de echipa noastră, iar pacientul va fi informat de câte implante dentare are nevoie și care sunt celelalte opțiuni de tratament, precum și costul estimat al acestora. Totuși, sunt cazuri în care pacientul nu este candidatul ideal pentru implant dentar.

Contraindicațiile locale cele mai frecvente sunt resorbții osoase masive în edentațiile foarte vechi și expansiunea sinusului maxilar. Acestea pot fi corectate prin adiție osoasă si sinus-lift. Contraindicațiile generale pot fi: organism în creștere (copiii), anumite forme de diabet, anumite afecțiuni sangvine sau osoase etc.

De aceea, înainte de inserarea implanturilor dentare, se fac radiografii speciale, tomografie computerizată și un set de analize de sânge.

Care este procedura chirurgicală și cât durează?

 

După testele amintite, se planifică intervenția propriu-zisă. După ce un implant dentar este inserat în os, se acoperă cu gingie, iar disconfortul postoperator al pacientului este minim. Această intervenție de chirurgie orală durează aproximativ o oră, uneori mai mult dacă trebuie plasat un număr mare de implante.

Pacientul își poate continua apoi activitățile obișnuite. Urmează o perioadă de așteptare în care implantul  se integrează în os (osteoincorporare), care este de minim 4 luni pentru mandibulă și 6 luni pentru maxilar. În acest interval pacientul va putea beneficia eventual de o lucrare protetica provizorie, care sa-i asigure funcționalitatea și estetica dentară.

Apoi, implantul dentar este descoperit și i se atașează un bont protetic, prin înșurubare. De acum, protezarea prin coroane, punți sau proteze mobilizabile necesita câteva ședințe, deci câteva zile, similar cu tratamentele pe dinți naturali.

 

Întrebări scurte, dar foarte frecvente: „Doare? Se poate face inhalosedare sau anestezie generală?”

 

NU DOARE! Pentru intervențiile de chirurgie orală se utilizează anestezic local (injectabil), astfel ca nu veți simți nici o durere în timpul operației. Disconfortul moderat ce poate apărea după aproximativ 3 ore, atunci când trece anestezia, este foarte ușor de controlat cu medicamente analgezice și antiinflamatoare. La 30 min după interventia chirurgicală de inserare a implanturilor dentare sau de reconstructie osoasa se poate initia un tratament de biostimulare cu laser prin care vindecarea postoperatorie va fi mai buna si disconfortul (durere si edem) mai mic.

In CLINICA STOMATOLOGICĂ Excedent, intervențiile chirurgicale de inserare a implanturilor dentare pot fi executate si cu inhalosedare, pentru confortul dumneavoastră emoțional și o experiență lipsită de amintiri neplăcute.

De asemenea, prin parteneriatele noastre vă putem oferi posibilitatea inserării de implanturi dentare sub anestezie generală, astfel incat interventiile mai laborioase sa fie mai ușor de suportat.

 

Cât costă tratamentul prin implante dentare?

 

Depinde, bineînțeles, de câte implante dentare este nevoie. Fiecare situație clinică este unică. În Europa de vest, prețul unui implant este de 1.500 – 3.000 euro. În condițiile în care se utilizează exact aceleași produse, în CLINICA EXCEDENT prețul poate fi 500, 800, 1200 și 1.500 euro, în funcție de marca de implant aleasă de dvs.

Implanturile Zimmer produse in SUA si folosite în CLINICA EXCEDENT sunt considerate de top la nivel mondial, și puteți vedea câteva cazuri rezolvate cu succes in pagina Cazuistica.

 

Oare organismul meu o sa respingă implantul dentar?

 

Acesta este unul din cele mai des întâlnite zvonuri nefondate legate de implanturi. Există numeroși candidați la implant dentar care nu acceptă tratamentul de teama respingerii implantului de către organism. Implantul dentar este doar un șurub din titan de înaltă puritate. Acest metal este ales special pentru ca are o capacitate foarte mare de a fi acceptat de organism.

Statistic, rata de succes inregistrată pentru implant dentar, este de peste 98% la 10 ani.

Eventualul eșec este cauzat de alți factori cum ar fi: igiena bucală deficitară, fumatul excesiv, încărcarea protetică greșită, reprezentarea la controale periodice etc.

Important de reținut este și faptul ca tratamentul prin implant dentar evită șlefuirea dinților vecini, păstrând integritatea acestora pentru mulți ani și oferă o soluție viabilă și estetică pentru protezarea edentațiilor de orice fel.

Clinica EXCEDENT oferă soluții complete de tratament prin implant dentar,indiferent de vârstă, cu garanție post- osteointegrare și fără durere!

Vă așteptam să vă convingeți!

✅ Ce implant dentar poți alege în Clinica EXCEDENT?

Clinica EXCEDENT ofera tratament prin implant dentar Zimmer TSV ( 800 euro), Zimmer Trabecular (1500 euro), Bredent (610 euro) și INNO (500 euro).

✅ Cât tine un implant dentar?

Durata de viața a unui implant dentar este de 7-25 ani, în funcție de igiena și sanatatea pacientului, tipul de implant și lucrarea protetica pe care o sustine.

✅ Când trebuie pus un implant dentar?

Implantul dentar trebuie pus imediat postextractional, dacă este posibil, sau la 3 luni după pierderea dintelui. Cu cât se așteaptă mai mult, cu atât se pierde os și sunt afectati dintii ramasi.

✅ Când trebuie pus un implant dentar?

Implantul dentar trebuie pus imediat postextractional, dacă este posibil, sau la 3 luni după pierderea dintelui. Cu cât se așteaptă mai mult, cu atât se pierde os și sunt afectati dintii ramasi.

✅ Ce riscuri implica un implant dentar?

Inserarea implantului dentar prezinta aceleași riscuri legate de starea generala de sănătate, riscuri locale legate de anestezie, anatomia locala și de igiena ca orice intervenție de chirurgie orala.

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!