Tratament Parodontoza cu Laser

TRATAMENT PARODONTOZA CU LASER

Parodontoza este o infecție cronică cauzată de microorganismele care colonizează suprafaţa dintelui. Incidenţa parodontozei este într-o continuă creştere, iar îngrijorător este faptul că pacienţii se prezintă tardiv la medicul stomatolog, determinaţi de semne avansate de boală precum retracţii gingivale marcante, mobilitate patologică gradul trei sau chiar avulsii spontane.

Cum se trateaza parodontoza cu laser?

 

In Clinica EXCEDENT tratamentul parodontozei cu laser se face in 3 etape, in functie de stadiul ei:

  1. In parodontopatii incipiente: igienizare completa prin detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow cu bicarbonat si laser-cleaning. Astfel se face profilaxia gingivitei, iar pacientul este instruit gratuit pentru folosirea periutei electrice, atei dentare sau dusului bucal acasa.
  2. In parodontoza moderata (sangerari gingivale, retractii 2-3 mm): se fac suplimentar fata de etapa precedenta: sterilizarea pungilor parodontale cu laser, desensibilizarea radacinilor dezgolite si frenectomii pentru oprirea retractiei gingivale.
  3. In parodontoza avansata (mobilitate dentara, pungi parodontale 5-7 mm) se face suplimentar imobilizarea dintilor, LAPT ( laser asisted perio therapy) si chiuretajul manual al pungilor parodontale pentru eliminarea tesuturilor bolnave si stimularea vindecarii. Tratamentul se face la interval de 1-2 saptamani, cate o arcada dentara/sedinta.

 

Ce beneficii aduce laserul in parodontoza?

 

LAPT (tratament parodontal asistat de laser) folosit inaintea interventiilor manuale aduce beneficii incontestabile pacientilor:

  • impiedica contaminarea incrucisata, de la un dinte foarte afectat la unul vecin sanatos,
  • reduce cu 50% adancimea pungilor parodontale de pana la 7 mm
  • reduce sangerarea si creste vizibilitatea campului operator inainte de chiuretajul manual
  • atasament gingival mai sanatos si mai durabil postoperator prin incetinirea proliferarii epiteliului gingival si stimularea fibroblastilor si osteoblastilor.
  • amplifica procesele naturale de vindecare si raspunsul imun antibacterian local
  • reduce sensibilitatea radacinilor descoperite prin efect direct pe canaliculele dentinare.

 

Parodontoza reapare dupa tratamentul cu laser?

 

Caracterul complex al bolii parodontale impune un tratament adecvat si o intretinere periodica, atat la domiciliu cat si in cabinetul dentar.

Un tratament instituit încă din primele faze ale bolii asigură rezultate foarte bune si absenta recidivelor la pacientii constiinciosi.

Tratamentul parodontozei avansate este unul complex şi se realizează prin multiple proceduri de ordin medicamentos, chirurgical, de restaurare a funcţiilor afectate şi de echilibrare ocluzală, laserul fiind doar o componenta foarte importanta in mentinerea rezultatelor obtinute pe termen lung.

Clinica EXCEDENT ofera pacientilor sai inca de la prima consultatie informatii detaliate asupra tratamentelor necesare, medicii nostri fiind atent preocupati de evolutia sanatatii dvs. dentare si parodontale.

Afla mai multe detalii despre tratamentul parodontozei cu laser direct de la medicul specialist! Programeaza-te la 0744 537 377!

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!