Protetica dentara

Protetica dentară este ramura cea mai complexă a stomatologiei. Ea analizează arcadele dentare afectate de pierderea unuia sau a mai multor dinți (edentație) sau de tocirea acestora (atriție) și găsește cele mai potrivite soluții de tratament în scopul refacerii echilibrului estetic, funcțional și musculo-articular.

 

Soluții de tratament în scopul refacerii echilibrului estetic si funcțional sunt foarte diverse: fatete e-max, coroane metaloceramice si zirconiu in tehnologie CAD-CAM, proteze mobile, proteze mobilizabile, proteze acrilice, proteze scheletate speciale, protezare imediată, protetica pe implanturi dentare.

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!

Protetica dentara – artă și tehnică pentru sănătatea dumneavoastră

 

Lucrările de protetica dentara sunt piese rigide realizate în laboratorul de tehnică dentară din diverse materiale cu ajutorul cărora se reface integritatea și funcționalitatea arcadelor dentare. Ele sunt concepute în urma unui plan de tratament individualizat în funcție de problemele fiecărui pacient.

Protetica dentara, ca serviciu oferit în cadrul clinicii noastre, este concentrată spre refacerea tuturor structurilor în cel mai estetic și durabil mod cu putință, pentru ca fiecare pacient să poată beneficia de zâmbetul frumos pe care și-l dorește.

 

Consecințele pierderii dinților

 

Pierderea unui singur dinte atrage după sine modificări la nivelul celor rămași, oaselor maxilare, a musculaturii și articulației temporo-mandibulare.

Pe tot parcursul vieții dinții suferă deplasări pentru a-și găsi stabilitatea prin contact cu dinții vecini dar și cu antagoniștii lor de pe arcada opusă.

În situația în care un dinte lipsește, ceilalți încearcă să compenseze breșa creată prin înclinarea spre edentație și erupția antagonistul spre spațiul liber.

 

Aceste modificări de poziție a dinților restanți vor conduce la:

probleme ocluzale și articulare, tulburări masticatorii datorate contactelor anormale;

tulburări posturale urmate de dureri la nivelul capului, cefei, membrelor;

probleme parodontale, inflamație gingivală și chiar boala parodontală;

creșterea sensibilității și susceptibilității la carie a dinților restanți.

 

Lucrări protetice efectuate în clinica noastră stomatologică

 

Vă punem la dispoziție toate tipurile de lucrări, realizate într-un laborator de tehnică dentară consacrat în România, conform standardelor europene, cu materiale de cea mai bună calitate.

Pentru a vedea galeria foto cu cazuri înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT București, acceseaza sectiunea “Cazuistica”.

 

Vă oferim soluții protetice moderne, deosebit de estetice, cu GARANȚIA LUCRĂRILOR, astfel:

 

Protetica fixă pe dinți

 

Coroane și punți metaloceramice prin tehnologia clasica sau CAD-CAM. Sunt lucrări protetice realizate prin stratificarea ceramicii pe structură metalică de Co-Cr sau Aur, prin tehnologie clasică, documentată și perfecționată în peste 50 ani de experiență. Sunt cele mai frecvent executate lucrări la nivel mondial.
Coroane și punți pe zirconiu: Zirconiul este un material recent apărut care a revoluționat medicina dentară, având multiple indicații datorită calităților sale excepționale. Este foarte estetic, rezistent, bine tolerat de organism, fără efecte alergice și fără fenomene de bimetalism, așadar total bioinert. Deoarece infrastructura este de culoare albă, restaurările cu ceramică stratificată pe zirconiu sunt foarte estetice, durabile și extrem de precise, fiind executate prin tehnologie computerizata CAD-CAM, atât pentru o singură fațetă, cât și ptr. coroane și punți, în zonele anterioare și posterioare.

Fațete dentare și coroane din ceramică stratificată pe suport e-max. E-max a adus un progres major în stomatologia restauratoare și cosmetică, pentru că prezintă și avantajul adeziunii foarte bune la structurile dentare, pe lângă estetica și o biocompatibilitatea excelentă. Infrastructura este extrem de precisă, fiind executată prin tehnologie computerizată CAD-CAM, iar cimentarea adezivă la structurile dentare cu cimenturi rașinice de ultimă generație reduce riscul desprinderii fațetelor. Aceasta este soluția ideală pentru obținerea unei estetici desăvârșite a lucrărilor protetice, pentru cazurile cu indicație specifică rata de succes la 10 ani fiind de peste 90%. Pentru detalii, puteti accesa pagina https://excedent.ro/fatetele-dentare-cum-alegem-zirconiu-sau-emax/

Inlay ceramic si de compozit, ca alternativă estetică și durabilă la obturațiile fotopolimerizabile extinse.

Tratament de echilibrare ocluzală.

Cele mai apreciate coroane definitive oferite de Clinica EXCEDENT sunt , in ordinea frecventei :

Coroanele dentare din zirconiu

Coroanele dentare din zirconiu pot fi facute atat monolitic ( integral din zirconiu) pentur zonele laterale, cat si placate cu ceramica pentru zonele frontale.

In ultimii ani, aceste coroane sunt preferatele pacientilor, deoarece au o rezistenta si o estetica superioara si o precizie foarte buna a adaptarii pe dinte datorita tehnologiei computerizate.

Pentru mai multe detalii despre coroanele de zirconiu din Clinica EXCEDENT, click aici.

 

Coroane dentare ceramice pe suport E-MAX 

Sunt cea mai bună combinație de estetică și rezistență, precizia adaptarii pe dinte fiind maxima.

Aceste coroane sunt fixate adeziv pe dinți și realizate prin tehnologie computerizată CAD-CAM!

Costul lor e mai mare decat al celor pe zirconiu, dar si calitatea este superioara.

Nu sunt indicate pentru acoperirea pivotilor metalici sau a dintilor cu culoare modificata sever, datorita transluciditatii emax-ului.

 

Coroane dentare metalo- ceramice cu infrastructura din aliaj de aur.

Coroanele metalo-ceramice pe aur sunt mai biologice decat cele pe cobalt, dar sunt mai scumpe chiar si decat cele de ceramica pe zirconiu, deoarece aliajul de aur necesar este mai scump decat infrastructura de zirconiu.

 

Coroane dentare din metalo-ceramice (pe cobalt)

Coroanele metalo- ceramice sunt coroanele cele mai des aplicate la nivel mondial (80%), tehnologia de realizare a acestora fiind perfectionata continuu de mai bine de 60 de ani.

Coroana metalo-ceramica poate reda orice culoare a danturii si atat la dinții anteriori cat si la cei posteriori. Ele asigura un echilibru optim intre rezistenta si estetica la un pret atractiv.

 

Coroane dentare integral din ceramică feldspatica pe model refractar

Aceste coroanele dentare ceramice, realizate de un tehnician cu foarte mare experienta,reproduc perfect culoarea și forma dinților naturali.

 

 

Coroane dentare din metal ( aliaje de aur, paladiu, cobalt)

Coroanele dentare din metal sunt cele mai durabile și rezistente, nu se sparg și rezistă la forte masticatorii mari. Sunt folosite uneori ca elemente de agregare pe ultimii dinti pentru puntile dentare de mari dimensiuni.

Dezavantajul lor este culoarea metalică, nepotrivita pentru dintii care se văd cand zambesti.

Proteze dentare mobile și mobilizabile

 

Proteze acrilice parțiale sau totale, armate individualizat, cu garnituri acrilice sau de compozit;
Proteze scheletate cu sisteme speciale de menținere, sprijin și stabilizare.

Proteze mobilizabile stabilizate pe implanturi dentare cu sisteme speciale : Magneti, Locatori, Capse. Vezi pagina Cazuistica

 

 

Protezare provizorie si imediată

 

Punti Maryland de compozit, flipper Kemeny, coroane PMMA realizate computerizat in sistem CAD-CAM.

Cele mai frecvent folosite coroane dentare provizorii in Clinica EXCEDENT sunt:

Coroane dentare PMMA

Se realizează computerizat și sunt coroane provizorii pentru smile design sau snap-on smile.

Rezista 3-6 luni si sunt realizate foarte rapid ( 1-2 zile).

 

Coroane dentare din acrilat

Acest tip de coroană dentară este una dintre cele mai ieftine și rapide. Dezavantajul lor este ca au o durată mica de viață (3 luni) deoarece au rezistenta mecanica mica. Se realizeaza foarte rapid si sunt folosite indeosebi ca proteze dentare provizorii.

Dezavantajul lor este rezistența mai scăzută față de alte tipuri de coroane si pretul foarte ridicat . Sunt cele mai scumpe coroane dentare si sunt alese pentru dinții frontali vizibili, la pacienti cu cerinte estetice cu totul speciale .

 

Coroane din compozit pe structura metalica

Aceste coroane au o durată de viață de 3-5 ani, însă o rezistență mai scazută față de coroanele dentare metalo-ceramice sau din ceramică pe zirconiu.

Compozitul este mai moale si se toceste mai repede, ceea ce duce la migrarea atat a dintilor antagonisti, cat si a celor de sustinere si la desprinderea frecventa de pe structura metalica.

Nu se recomanda pentru zonele de masticatie ci doar ca lucrari provizorii de lunga durata ( 1-2 ani), eventual pe implanturi dentare in anumite cazuri.

 

Protetica pe implanturi dentare

 

În cazul unui dinte lipsă nu mai este necesară șlefuirea dinților vecini integri și folosirea unei punți dentare de 3 elemente pentru protezare. Implantul va avea rol de rădăcină dentară și va putea susține singur o coroană dentară.

Pentru protezarea edentațiilor extinse sau chiar totale se pot insera mai multe implanturi dentare pentru a susține o lucrare fixă cimentată sau înșurubată, cu bonturi standard sau individualizate, metalice sau cu zirconiu, în funcție de tipul lucrării și al implantului dentar.

Ne-am confruntat în 20 de ani de experiență clinică cu o cazuistică dificilă și variată, de aceea avem pregătirea și mijloacele de a vă oferi tratamente de foarte bună calitate, estetice și durabile.

 

La EXCEDENT veți găsi de fiecare dată soluția pentru un zâmbet perfect!

CAZURI CLINICE

Galerie foto cu instantanee înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT, București.

 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

*Laborator Dr. Fischer

drf
 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Lucrare ceramica pe zirconiu executată in Clinica EXCEDENT

*Laborator Dr. Fischer

drf
 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

Pacient cu parodontoza avansata

drf
 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

*Laborator Dr. Fischer

drf
 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Punte totala insurubata pe 6 implanturi mandibulare.

Orificiile sunt apoi obturate cu compozit ( vezi cazul complet la cazuistica).

 • Before-Protetica J
  After-Protetica J
  Înainte Protetica J După

Proteza totala mandibulara stabilizata cu 2 implanturi dentare si Locatori.

 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Estetica dentara cu coroane metalo-ceramice (punti totale) si depigmentare gingivala laser.

Lucrari realizate in Clinica EXCEDENT cu Lab. Dr. Fischer.

 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Proteze totale stabilizate prin implanturi dentare cu Locatori.

Stabilitate in masticatie si sustinere adecvata pentru buze si obraji.

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!