Protetica dentara

PROTETICA DENTARĂ

Protetica dentară este ramura cea mai complexă a stomatologiei. Ea analizează arcadele dentare afectate de pierderea unuia sau a mai multor dinți (edentație) sau de tocirea acestora (atriție) și găsește cele mai potrivite soluții de tratament în scopul refacerii echilibrului estetic, funcțional și musculo-articular.

Soluții de tratament în scopul refacerii echilibrului estetic si funcțional sunt foarte diverse: fatete e-max, coroane metaloceramice si zirconiu in tehnologie CAD-CAM, proteze mobile, proteze mobilizabile, proteze acrilice, proteze scheletate speciale, protezare imediată, protetica pe implanturi dentare.

Protetica dentara – artă și tehnică pentru sănătatea dumneavoastră

 

Lucrările de protetica dentara sunt piese rigide realizate în laboratorul de tehnică dentară din diverse materiale cu ajutorul cărora se reface integritatea și funcționalitatea arcadelor dentare. Ele sunt concepute în urma unui plan de tratament individualizat în funcție de problemele fiecărui pacient.

Protetica dentara, ca serviciu oferit în cadrul clinicii noastre, este concentrată spre refacerea tuturor structurilor în cel mai estetic și durabil mod cu putință, pentru ca fiecare pacient să poată beneficia de zâmbetul frumos pe care și-l dorește.

 

Consecințele pierderii dinților

 

Pierderea unui singur dinte atrage după sine modificări la nivelul celor rămași, oaselor maxilare, a musculaturii și articulației temporo-mandibulare.

Pe tot parcursul vieții dinții suferă deplasări pentru a-și găsi stabilitatea prin contact cu dinții vecini dar și cu antagoniștii lor de pe arcada opusă.

În situația în care un dinte lipsește, ceilalți încearcă să compenseze breșa creată prin înclinarea spre edentație și erupția antagonistul spre spațiul liber.

 

Aceste modificări de poziție a dinților restanți vor conduce la:

probleme ocluzale și articulare, tulburări masticatorii datorate contactelor anormale;

tulburări posturale urmate de dureri la nivelul capului, cefei, membrelor;

probleme parodontale, inflamație gingivală și chiar boala parodontală;

creșterea sensibilității și susceptibilității la carie a dinților restanți.

 

Lucrări protetice efectuate în clinica noastră stomatologică

 

Vă punem la dispoziție toate tipurile de lucrări, realizate într-un laborator de tehnică dentară consacrat în România, conform standardelor europene, cu materiale de cea mai bună calitate.

Pentru a vedea galeria foto cu cazuri înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT București, acceseaza sectiunea “Cazuistica”.

 

Vă oferim soluții protetice moderne, deosebit de estetice, cu GARANȚIA LUCRĂRILOR, astfel:

 

Protetica fixă pe dinți

 

Coroane și punți metaloceramice prin tehnologia clasica sau CAD-CAM. Sunt lucrări protetice realizate prin stratificarea ceramicii pe structură metalică de Co-Cr sau Aur, prin tehnologie clasică, documentată și perfecționată în peste 50 ani de experiență. Sunt cele mai frecvent executate lucrări la nivel mondial.
Coroane și punți pe zirconiu: Zirconiul este un material recent apărut care a revoluționat medicina dentară, având multiple indicații datorită calităților sale excepționale. Este foarte estetic, rezistent, bine tolerat de organism, fără efecte alergice și fără fenomene de bimetalism, așadar total bioinert. Deoarece infrastructura este de culoare albă, restaurările cu ceramică stratificată pe zirconiu sunt foarte estetice, durabile și extrem de precise, fiind executate prin tehnologie computerizata CAD-CAM, atât pentru o singură fațetă, cât și ptr. coroane și punți, în zonele anterioare și posterioare.

Fațete dentare și coroane din ceramică stratificată pe suport e-max. E-max a adus un progres major în stomatologia restauratoare și cosmetică, pentru că prezintă și avantajul adeziunii foarte bune la structurile dentare, pe lângă estetica și o biocompatibilitatea excelentă. Infrastructura este extrem de precisă, fiind executată prin tehnologie computerizată CAD-CAM, iar cimentarea adezivă la structurile dentare cu cimenturi rașinice de ultimă generație reduce riscul desprinderii fațetelor. Aceasta este soluția ideală pentru obținerea unei estetici desăvârșite a lucrărilor protetice, pentru cazurile cu indicație specifică rata de succes la 10 ani fiind de peste 90%. Pentru detalii, puteti accesa pagina https://excedent.ro/fatetele-dentare-cum-alegem-zirconiu-sau-emax/

Inlay ceramic si de compozit, ca alternativă estetică și durabilă la obturațiile fotopolimerizabile extinse.

Tratament de echilibrare ocluzală.

 

Proteze mobile și mobilizabile

 

Proteze acrilice parțiale sau totale, armate individualizat, cu garnituri acrilice sau de compozit;
Proteze scheletate cu sisteme speciale de menținere, sprijin și stabilizare.

 

Protezare imediată

 

Punti Maryland de compozit, flipper Kemeny, coroane PMMA realizate computerizat in sistem CAD-CAM.

 

Protetica pe implanturi dentare

 

În cazul unui dinte lipsă nu mai este necesară șlefuirea dinților vecini integri și folosirea unei punți dentare de 3 elemente pentru protezare. Implantul va avea rol de rădăcină dentară și va putea susține singur o coroană dentară.

Pentru protezarea edentațiilor extinse sau chiar totale se pot insera mai multe implanturi dentare pentru a susține o lucrare fixă cimentată sau înșurubată, cu bonturi standard sau individualizate, metalice sau cu zirconiu, în funcție de tipul lucrării și al implantului dentar.

Ne-am confruntat în 20 de ani de experiență clinică cu o cazuistică dificilă și variată, de aceea avem pregătirea și mijloacele de a vă oferi tratamente de foarte bună calitate, estetice și durabile.

 

La EXCEDENT veți găsi de fiecare dată soluția pentru un zâmbet perfect!

CAZURI CLINICE

Galerie foto cu instantanee înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT, București.

 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

*Laborator Dr. Fischer

drf
 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Lucrare ceramica pe zirconiu executată in Clinica EXCEDENT

*Laborator Dr. Fischer

drf
 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

Pacient cu parodontoza avansata

drf
 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

*Laborator Dr. Fischer

drf
 • Before-Protetica
  After-Protetica
  Înainte Protetica După

Implanturi dentare Zimmer TSV si coroane ceramice realizate in Clinica EXCEDENT

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!