Endodonția

TRATAMENTUL ENDODONTIC

Endodonția este specialitatea care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor pulpei dentare. Pulpa dentară este situată în interiorul canalului radicular și are în componență sa nervi, vase de sânge și țesut conjunctiv. Ea poate fi afectată de evoluția cariei dentare, a abraziunilor patologice, fracturilor sau afecțiunilor parodontale.

În aceste situații devine necesar un tratament de canal (endodontic), altfel afecțiunea pulpei dentare se va extinde în spațiul periodontal și osul maxilar învecinat, producând complicații la acest nivel, mult mai dificil și mai costisitor de tratat. Neefectuarea tratamentului corect și complet are drept consecință distrucția țesuturilor dure și a celor de susținere și pierderea dintelui.

 

Importanța tratamentului endodontic

 

Tratamentul de canal poate salva un dinte, prelungind durata de viață a acestuia pe arcada cu câțiva ani. În funcție de gradul de distrucție coronară, molarii și premolarii tratați endodontic se recomandă a fi acoperiți cu coroane, pentru prevenirea fracturilor ulterioare.

 

Efectuarea tratamentului endodontic

 

Pentru un tratament endodontic corect sunt necesare radiografii la începutul, în timpul și la finalul tratamentului, pe care le puteti efectua chiar in clinica noastră. Lupele și microscopul endodontic complet dotat cu camera Canon permit medicului si pacientului un control vizual direct al manevrelor efectuate, în condiții de siguranță și confort . Aceste manopere sunt:

 

curățarea resturilor organice din canalele radiculare pe toată lungimea lor, sub izolare cu diga;
prepararea și conformarea mecanică a canalelor, inclusiv prin activarea soluțiilor cu ultrasunete și sterilizarea canalelor cu laser;
sterilizarea și obturarea cu material neresorbabil definitiv.

 

Sistemele moderne VDW GOLD folosite în clinica noastră asigură un tratament corect și performant al canalului radicular, rezultând o obturație radiculară precisă și corectă, asa cum puteti vedea in pagina de cazuistica.

 

Experiența și îndemânarea medicului dentist asigură șanse maxime de reușită a tratamentelor de canal. Etapei finală de obturație va completa un tratament de succes și veți putea spune liniștit că a meritat efortul.

 

În clinica noastră stomatologică, prin tratamente de canal bine conduse, dinți considerați irecuperabili la prima vedere au fost salvați cu succes.

CAZURI CLINICE

Galerie foto cu instantanee înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT, București.

 • Before-4
  After-4
  Înainte 4 După
 • Before-Endodontia
  After-Endodontia
  Înainte Endodontia După
 • Before-saer khalil
  After-saer khalil
  Înainte saer khalil După
 • Before-Endodontia
  After-Endodontia
  Înainte Endodontia După

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!