În prezent, procedurile de estetică facială sunt considerate soluțiile sigure de corectare a imperfecțiunilor chipului. Obiectivul lor nu vizează obținerea perfecțiunii unui element particular al feței, ci o subliniere a unicității, frumuseții personale oferite de echilibrul general.
Atât bărbații, cât și femeile apelează la proceduri de estetica faciala din motive pur estetice sau în urma unor probleme complexe faciale sau ale zâmbetului.
Care este scopul procedurilor de estetica faciala?
Scopul procedurilor de estetică facială este de a corecta anumite imperfecțiuni ale feței, refăcând armonia trăsăturilor, pierdută sub acțiunea unor diferiți factori. Trecerea timpului își pune amprenta asupra echilibrului facial. Ca urmare a procesului natural de îmbătrânire:
- Pielea își pierde din elasticitate și fermitate;
- Apar riduri profunde și linii de expresie (riduri în zona sprâncenelor, ochilor, deasupra buzei superioare, colțurile gurii etc.)
- Buzele capătă un aspect plat;
- Se estompează conturul facial;
- Se pierde volumul din zona obrajilor etc.
Important de menționat este că armonia trăsăturilor chipului este corelată cu structura osoasă a feței, a maxilarelor și a poziției pe arcade a dinților. În acest context, dezechilibrele de la nivelul aparatului dento-maxilar nu afectează doar sănătatea orală, ci și fizionomia.
Echilibrul facial este afectat de modul în care se dezvoltă oasele maxilare/mandibulare, de poziționarea dinților sau disfuncțiile musculare în zona mandibulei.
De aceea, indiferent de tipul și complexitatea malocluziilor, pacienții trebuie să prioritizeze tratarea lor imediată, altfel riscă probleme atât din perspectiva sănătății orale, cât și din cea estetică.
În plus, anumite proceduri de estetica faciala vin în completarea unor tratamente de estetica dentara (și nu numai), corectând asimetriile și îmbunătățind semnificativ aspectul.
Clinica EXCEDENT vine în sprijinul tău cu proceduri moderne de estetica faciala
Clinica EXCEDENT pune la dispoziție proceduri sigure și eficiente de estetica faciala în vederea corectării imperfecțiunilor feței și sublinierii frumuseții naturale oferite de echilibrul general. Aceste proceduri vizează:
Estomparea ridurilor cu toxina botulinică
Dacă te confrunți cu riduri profunde și linii de expresie cauzate de îmbătrânirea prematură a pielii sau de o hiperactivitate a mușchilor din zona feței poți apela la tratamentul cu toxina botulinică. Prin acest tratament, liniile prezente în diferite zone ale feței vor fi netezite, fiind obținut un aspect întinerit și revitalizat.
Procedura constă în injectarea toxinei botulinice în punctele cheie ale feței. Rezultatul tratamentului va fi vizibil după câteva zile.
Remodelarea buzelor cu acid hialuronic
Buzele au fost mereu un punct de referință pentru senzualitatea feminină. Fiecare femeie își dorește să aibă buze frumoase, hidratate, cu un contur bine definit.
Dacă nu ești mulțumită de aspectul buzelor tale (buze asimetrice, ridate, lipsite de volum) poți apela la procedura de remodelare și volumizare cu acid hialuronic. Cu ajutorul ei vei obține buze frumoase, simetrice, cu un aspect natural.
Pe lângă augmentare buze, fillerele cu acid hialuronic pot corecta imperfecțiunile din zona gurii. Practic, se pot atenua ridurile faciale periorale, obținându-se un aspect întinerit și hidratat al zonei.
Procedura durează aproximativ 30 de minute, fiind efectuată prin intermediul anesteziei locale. Rezultatele finale durează aproximativ 6-9 luni.
Corectarea ridurilor periorale și augmentarea buzelor cu acid hialuronic este o procedură care completează perfect tratamentele de estetică dentară, oferind un plus de șarm zâmbetului frumos.
În plus, remodelarea buzelor cu acid hialuronic este un mod perfect de a estompa zâmbetul gingival (vizibilitate ridicată a gingiei). Practic, prin mărirea buzei superioare se creează un volum ce acoperă gingiile expuse, zâmbetul fiind mult mai natural și firesc.
În cazul corectării zâmbetului gingival, se poate opta și pentru procedura de injectare a toxinei botulinice în zona buzei superioare, în vederea relaxării mușchilor. Procedura nu este dureroasă și implică injectarea unei cantități mici de toxină botulinică. Însă, în vederea menținerii efectului, este esențială repetarea procedurii după 6 luni.
Corectarea șanțurilor nazogeniene
Șanțurile nazogeniene sunt liniile formate între obraz, aripa nazală și buze. Practic, aceste linii delimitează zona pomeților de buza superioară.
Pe fondul pierderii elasticității, a diminuării volumului pomeților și a îmbătrânirii pielii, se formează aceste șanțuri nazogeniene, ele putând fi permanente sau vizibile în timpul zâmbetului. Însă, aceste imperfecțiuni pot fi corectate cu ajutorul acidului hialuronic. Procedura nu este dureroasă și este efectuată prin intermediul unei canule atraumatice.
Reconturarea mandibulară
Este o procedură minim invazivă ce are ca scop armonizarea trăsăturilor feței, garantând un aspect mult mai definit și întinerit. Procedura nu este dureroasă și se efectuează cu ajutorul unei canule atraumatice. Acidul hialuronic se injectează în punctele cheie ale zonei, pentru un aspect uniform.
Practic, prin reconturarea mandibulară cu ajutorul acidului hialuronic:
- Se corectează asimetriile și se definește mult mai bine linia mandibulară;
- Se creează un aspect mai impozant la nivelul treimii inferioare a chipului.
Modelarea și volumizarea pomeților
Odată cu înaintarea în vârstă obrajii își pierd din volum, afectând astfel armonia generală a chipului. Obrajii frumos definiți au un impact vizual extrem de mare și transmit discret ideea de energie, tinerețe, vitalitate.
În momentul în care aceștia au un aspect tern, aplatizat, creează aspectul de față căzută. Însă, prin procedura de modelare și volumizare pomeți cu acid hialuronic se corectează această imperfecțiune, obținându-se un aspect firesc, mult mai fresh și tânăr.
Pentru a subția și restabili conturul feței se poate apela și la injectarea toxinei botulinice în zona mușchilor maseteri. Când acești mușchi sunt prea voluminoși, este afectată armonia trăsăturilor feței, iar aspectul nu mai este unul feminin și delicat.
În acest caz, se poate apela la tratamentul injectabil cu toxina botulinică pentru relaxarea și reducerea în volum a musculaturii maseteriene. De asemenea, acest tratament este ideal și pentru cei care se confruntă cu bruxismul (scrâşnitul din dinți). Practic, prin injectarea toxinei botulinice are loc o relaxare a mușchilor masticatori, diminuându-se frecvența episoadelor de bruxism.
Corectarea cearcănelor
Lipsa somnului și nivelul ridicat de oboseală își pun amprenta asupra chipului, rezultatul fiind apariția cearcănelor. Cu timpul, ele devin mai pronunțate, pielea din această zonă devenind lipsită de fermitate și volum. Dar, se poate înlătura această imperfecțiune, cu ajutorul tratamentului cu acid hialuronic care:
- Va restabili volumul în zona cearcănelor;
- Va ameliora colorația și elimina ridurile;
- Va reda aspectul natural și luminos al chipului.
Procedura se efectuează cu ajutorul unei canule atraumatice, rezultatul fiind vizibil imediat.
Concluzii
Prin intermediul tratamentelor cu toxina botulinică și acid hialuronic, echilibrul trăsăturilor naturale ale chipului este refăcut, aspectul final fiind unul firesc și natural. Odată corectate imperfecțiunile, persoanele își vor redobândi încrederea în atractivitatea proprie, calitatea vieții lor fiind semnificativ îmbunătățită.
Spune adio imperfecțiunilor tale! Apelează cu încredere la serviciile de estetica faciala puse la dispoziție de clinica EXCEDENT!