Albirea dintilor: ce metoda e mai sigura si mai eficienta?

albirea dintilor

Albirea dintilor: ce metoda e mai sigura si mai eficienta?

Pentru albirea dintilor există în prezent numeroase proceduri eficiente, care garantează rezultate de lungă durată.

Zâmbetul este unul dintre instrumentele cele mai puternice pe care le avem la îndemână, el având implicații majore asupra calității vieții noastre. În acest context, o dantură frumoasă și sănătoasă este un punct de referință pentru estetica zâmbetului, având o influență majoră asupra stării de spirit și parcursului nostru personal și profesional.

Cu toate că există astăzi multe opțiuni de tratament, cele care se dovedesc a fi cele mai sigure și eficiente sunt cele realizate prin tehnici profesionale în clinicile stomatologice.

În aceste clinici, medicii stomatologi dispun de dispozitive medicale de ultimă generație și numeroase tehnici inovatoare prin intermediul cărora asigură eficiență maximă în realizarea procedurilor de albire a dinților.

Printre cele mai populare și eficiente tratamente de estetică dentară la momentul actual menționăm:

 • Albirea dintilor cu laser Biolase;
 • Albirea dintilor cu Enlighten.

Ambele proceduri sunt sigure și garantează rezultate predictibile și de durată. Însă, ele se adresează unui public diferit. În cazul acestor proceduri de albire a dinților, trebuie avut în vedere și starea sănătății orale prezentate de pacient și timpul avut la dispoziție pentru efectuarea tratamentului.

Ce trebuie să știi înainte de a urma un tratament de albire a dinților?

După cum știm, albirea dintilor reprezintă un mod eficient de a restabili culoarea naturală a acestora, îmbunătățind semnificativ estetica lor. 

Însă, tratamentul de albire dentară trebuie efectuat într-un mod profesionist, eliminându-se astfel riscurile de decolorări neuniforme sau leziuni gingivale. 

De aceea, pentru a obține o eficiență sporită a procedurii și o nuanță cât mai naturală a dinților, este necesară efectuarea tratamentului de albire la o clinică stomatologică. 

De asemenea, este important ca înainte de a apela la o procedură profesională de albire, să efectuezi un consult în vederea verificării sănătății orale. În măsura în care sunt identificate afecțiuni dentare, ele trebuie soluționate înainte de orice intervenție efectuată la nivelul esteticii dinților.

Trebuie să știi că înainte de orice procedură de albire, medicul stomatolog va efectua o igienizare profesională a dinților. Aceasta are un dublu rol:

 • O analiză a stării de sănătate a danturii (prezența unor leziuni carioase, smalț deteriorat sau probleme gingivale etc.);
 • Îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene pentru ca substanta de albire să acționeze direct și eficient pe dinte

În urma soluționării tuturor problemelor dentare identificate și efectuării procedurii de igienizare profesională se poate realiza și tratamentul de albire dentară.

Ce presupune albirea dintilor cu laser?

albirea dintilor

Sursa: Freepik.com

Prin comparație cu alte tehnici de albire a dinților, cea cu laser Biolase implică o singură ședință la clinica stomatologică.

Procedura presupune folosirea unui gel de albire, care se activează cu ajutorul laserului. Important de specificat este faptul că aceste geluri sunt diferite de cele folosite în procedura de albire cu Lampa Zoom. Ele contribuie la menținerea texturii de suprafața a dintelui, acest lucru garantând rezultate durabile. 

Pentru albirea dintilor este folosit dispozitivul Epic X, conceput de BIOLASE. Dispozitivul este o reală inovație în domeniul stomatologic, prezentând o mare utilitate în tratamentele de estetică dentară, chirurgie dentară, implantologie și lista poate continua.

În ceea ce privește albirea dinților cu laserul Epic X, procedura este sigură și nu implică durere, fiind mai ușor de tolerat prin prisma nivelului înalt de confort oferit pe toată durata tratamentului.

Alegând această procedură, pacienții se pot bucura de multiple avantaje, printre care:

 • Acțiune precisă asupra dinților, rezultatul fiind unul uniform;
 • Nu implică disconfort gingival;
 • Albirea atât a dinților vitali, cât și a celor devitali;
 • Sunt garantate minim 4 nuanțe de albire (de reținut că numărul nuanțelor obținute depinde de culoarea inițială a dinților);
 • Timpul alocat realizării tratamentului este mult mai mic (20 min), în comparație cu alte tehnici de albire dentară.

În ce constă tratamentul de albire a dinților cu Enlighten?

albirea dintilor

Sursa: Freepik.com

Considerat cel mai sigur tratament de albire a dinților este sistemul Enlighten Evolution 3, deoarece oferă rezultate spectaculoase, garantând o rată de succes de 97%.

Este singura procedură care poate să asigure obținerea nuanței B1, considerată cea mai deschisă nuanță.

Tratamentul cuprinde 3 etape:

 • Realizarea amprentării, în vederea creării unor gutiere din silicon cu rezervoare pentru gel pe care pacientul le va folosi pe toată durata tratamentului și ulterior cand mai dorește reaplicarea gelului.;
 • Utilizarea gutierelor și a gelului Enlighten timp de 14 zile (pe durata nopții), întregul kit fiind oferit de medicul stomatolog;
 • Efectuarea tratamentului de stabilizare la clinică stomatologică în cea de-a 15 zi, o ședinta (20 de minute), în care se va aplica gelul Enlighten, însă de această dată într-o concentrație mai mare a ingredientului activ.

 

Beneficiile pe care le oferă tratamentul cu Enlighten sunt incontestabile. Printre cele mai importante menționăm:

 • Sunt garantate minim 7-9 nuanțe de albire, chiar până la nuanța B1;
 • Procedură sigură, cu rezultate chiar și în cazul unor colorații cu tetraciclină sau alte situații problematice;
 • Minimizează riscul de apariție a sensibilității dentare, datorită pastei de dinți Tooth Serum și a soluțiilor desensibilizatoare Evoseal incluse în pachet;
 • Prezintă un nivel înalt de confort pentru pacient, fiind efectuat acasă.

Concluzii

Pentru a obține o eficiență mai înaltă a procedurii și rezultate spectaculoase este necesar ca tratamentele de albire dentară să fie sub îndrumarea unui medic stomatolog. 

Medicii stomatologici dețin dispozitive medicale moderne și tehnici profesionale inovatoare care garantează rezultate de top.

Atât albirea cu laser Biolase, cât și cea cu gutierele Enlighten, sunt proceduri care vin în completarea tehnicilor de profilaxie dentară, îmbunătățind considerabil estetica dinților. În clinica EXCEDENT, tratamentele de albire dentară sunt sigure și lipsite de durere, care garantează rezultate excepționale.

 

Indiferent cu ce probleme dentare te confrunți, apelează la servicii stomatologice, în vederea realizării unei evaluări complexe. 

 

Programează un control la Clinica EXCEDENT și tratează imperfecțiunile dinților tăi!

Tel: 0745.585.877 și  0744.537.377

Clinica Excedent
office@excedent.ro
Fără comentarii

Postează un comentariu

Apeleaza