Implanturi dentare fara adiție

implanturi dentare

Implanturi dentare fara adiție

Implanturi dentare – sunt cele mai populare opțiuni de tratament pentru înlocuirea dinților lipsă și sunt cunoscute pentru eficacitatea și aspectul lor natural. Acestea nu numai că oferă un zâmbet frumos și funcționalitatea unui dinte natural, dar și previn pierderea osoasă și problemele ulterioare.

Un zâmbet sănătos și strălucitor este esențial pentru starea noastră de bine și încrederea în noi înșine. Din păcate, pierderea dinților afectează atât sănătatea orală, cât și estetica chipului și stima de sine. Însă, tratamentul cu implant dentar oferă o soluție permanentă pentru această problemă.

Aspecte importante pentru pacienții cu edentație care doresc implanturi dentare

Pentru un pacient care se confruntă cu edentație totală/parțială sau care poartă proteză dentară, tratamentul cu implant dentar este soluția ideală ce asigură redarea funcționalității dinților și a structurilor de suport. 

Fiecare caz clinic este unic și necesită o evaluare complexă a cavității orale a pacientului, în vederea stabilirii opțiunilor de tratament. 

În cazul implanturilor dentare, sunt evaluate multiple aspecte de către chirurgul dentar: de la analizarea țesuturilor moi și dure existente, starea nervilor mandibulari, situația igienei orale, numărul dinților lipsă până la situația gingiilor și potențialii factori de risc. Ținând cont de această evaluare, chirurgul dentar stabilește tipul de implant potrivit, asigurând astfel o eficiență a tratamentului.

Însă, o întrebare tot mai frecvent adresată în acest context este legată de timpul de reabilitare orală a pacienților cu edentații. Ei își doresc un tratament de scurtă durată, care să ofere rezultate sigure și durabile. 

Inconveniențele privind timpul de așteptare, numărul intervențiilor necesare inserției implanturilor dentare, dar și costurile asociate acestora îl pot determina pe pacient să ezite în momentul luării unei decizii. 

Majoritatea pacienților se feresc și de intervențiile chirurgicale de adiție osoasă, atât de teama respingerii materialului de aditie, a reacțiilor adverse, cât și din perspectiva costurilor asociate acestor proceduri. Dar, nu în toate cazurile se impune procedura de adiție osoasă.

Inovațiile tehnologice au adus progrese semnificative în implantologia dentară, care permit înlocuirea dinților lipsă cu mai multă precizie și eficiență. De la tehnologii avansate de imagistică, noile materiale de implant dentar și tehnici chirurgicale mai precise, inovațiile în implantologie oferă soluții de tratament mai durabile și mai personalizate pentru pacienți.

Implanturile transtuberozitare și subnazale sunt noile inovații în implantologia dentară, ele oferind rezultate foarte bune și de lungă durată.

Implanturi transtuberozitare și subnazale – Implanturi dentare cu încărcare imediată în os și fără adiție

Implanturile transtuberozitare și subnazale sunt două inovații importante în implantologia dentară, ele permițând înlocuirea dinților lipsă fără necesitatea adiției de os.

Implanturile transtuberozitare sunt plasate în zona din spatele sinusului maxilar. Intervenția implică crearea unei deschideri în peretele sinusului maxilar și plasarea implantului prin acest orificiu, intr-o zona cu os stabil si de buna calitate. Deoarece implantul este plasat transtuberozitar, acesta poate fi ancorat direct în osul maxilar existent, fără a fi necesară adiția de os suplimentar. 

În ceea ce privește implanturile subnazale, ele sunt plasate în partea inferioară și laterală a nasului, în zona unde osul este cel mai dens și stabil. În cazul unui astfel de implant, poziția sa începe în osul alveolar la premolar și se termină în osul care desparte sinusul maxilar și cavitatea nazală. 

Tehnica de implantare este minim invazivă și nu necesită adiția de os, ceea ce face această procedură mult mai puțin invazivă și dureroasă, comparativ cu alte proceduri. 

Care sunt avantajele acestor implanturi dentare?

Avantajul principal al acestor implanturi transtuberozitare și subnazale îl constă folosirea integrală și pe toată lungimea a osului de buna calitate pentru încărcarea imediată cu lucrarea protetica. În plus, acestea se inserează și fără adiție, acest lucru fiind un alt beneficiu important pentru pacienți.

Ca alte avantaje putem menționa:

  • Acces la o intervenție chirurgicală mai rapidă, mai puțin costisitoare și fără durere;
  • Oferă stabilitate înaltă, asigurând o rezistență în timp a lucrării, deoarece au lungime mai mare decat implanturile standard;
  • Prezintă un risc minim de complicații, pentru că se bazează doar pe osul pacientului;
  • Se aliniază cerințelor actuale ale pacienților edentați (aceste implanturi sunt acceptate mai ușor de către pacienții cu stare generală de sănătate mai precară).

Concluzii

Implanturile transtuberozitare și subnazale sunt soluții inovatoare și durabile pentru pacienții care prezintă edentații totale și subtotale.

Este perfect normal ca oamenii să fie reticenți și să se teamă de ceea ce nu înțeleg. Este adevărat că aceste denumiri tehnice ale implanturilor pot fi intimidante sau greu de înțeles, însă, în realitate, ele nu implică proceduri complicate.

Concret, acestea sunt implanturi dentare sigure și eficiente pentru înlocuirea dinților lipsă, care garantează o recuperare mai rapidă și un risc mai mic de complicații post-operatorii.

Acestea îmbunătățesc calitatea vieții și îi ajută pe pacienți să recâștige încrederea în sine prin oferirea unor zâmbete frumoase și naturale, fără reacții adverse și cu costuri mai mici.

 

Dacă te confrunți cu probleme de edentatie, apelează la servicii stomatologice în vederea unei evaluări complexe. 

Clinica EXCEDENT oferă soluții complete de tratament prin implant dentar, garantând pacienților un zâmbet perfect și o sănătate orală îmbunătățită considerabil.

Programează-te la un control la Clinica EXCEDENT, pentru a trata imperfecțiunile dinților tăi!

Tel: 0745.585.877 și  0744.537.377

Clinica Excedent
office@excedent.ro
Fără comentarii

Postează un comentariu

Apeleaza