Garantia lucrarilor pe implanturi dentare

Garantia lucrarilor pe implanturi dentare

Garantia implantului dentar este asemanatoare unui contract intre 2 parteneri : medicul si pacientul. 

Cum se obtine, cum se pastreaza si cum poti beneficia de garantie iti explicam in cele ce urmeaza.

 

Cum se obtine garantia unui implant dentar?

 

La Clinica EXCEDENT, garantia se obtine imediat dupa inserarea implantului, sub forma unui pasaport de implant oferit chiar de firma Zimmer, pe care sunt atasate atat etichetele originale ale implanturilor dentare cat si ale materialelor de aditie folosite, iar ulterior medicul protetician ataseaza etichetele bonturilor protetice. In acest fel pacientul are garantia unui implant dentar de calitate, inserat de un medic specialist chirurg in cele mai bune conditii. Certificatul de garantie propriu-zis se obtine la finalizarea tratamentului implanto-protetic.

 

Mai departe, pentru a beneficia de ea intervine rolul pacientului, pentru ca actul medical are 2 componente: interventia propriu-zisa si raspunsul individual al organismului tau, dat de statusul medical general si mai ales din ceea ce faci tu ca pacient dupa interventia chirurgicala. Din acest motiv, o garantie 100% a rezultatului chirurgical si protetic nu poate fi oferita exclusiv de medic. Pacientul, ca partener contractual este raspunzator pentru o igiena impecabila postoperator, intreruperea fumatului si pentru respectarea tuturor indicatiilor postoperatorii, scrise si primite la finalul interventiei.

 

In conditii clinice normale, la un pacient sanatos sau cu patologie tinuta sub control prin tratament, rata de succes a tratamentului implanto-protetic in ziua de azi depaseste 90% la 2 ani indiferent de tipul implantului. La fumatori rata de succes este cu 30% mai redusa, indiferent de tipul implantului. La 10 ani se vede diferenta dintre implanturile americane ( la care rata de succes este de peste 98%) , in timp ce implanturile koreene si israeliene incep sa se piarda dupa cel de-al 7-lea an. Deci sansele de succes sunt totusi mari, daca est responsabil!!

 

Cum se pastreaza garantia pentru un implant dentar? 

 

Dupa finalizarea lucrarii protetice, ca sa poti beneficia de garantie trebuie sa te prezinti cel putin de 2 ori pe an la controalele periodice si igienizare profesionala. Daca ai 10 ani garantie a tratamentului si nu te-ai prezentat la controlul periodic 1 an, ai pierdut garantia. Este responsabilitatea ta sa intretii si sa pastrezi in bune conditii investitia pe care ai facut-o, atata vreme cat medicul a facut tot ce era mai bine pentru tine. Preventia este mult mai putin costisitoare decat reparatia!!

 

Acestea au fost, “ conditii contractuale generale” pentru garantia lucrarii pe implant dentar. 

Garantia specifica tine de tipul de lucrare protetica pe care ai ales-o :

  • Este mai mare la o lucrare metalo-ceramica sau de zirconiu  decat la una metalo-acrilica, deoarece si acrilatul sufera mai rapid modificari in timp si necesita inlocuire periodica.
  • Este mai mare la o lucrare cimentata, care nu trebuie data jos pentru igienizare, decat la una insurubata, la care poate fi necesara inlocuirea suruburilor sau igienizarea profesionala in afara gurii.

 

Cum beneficiezi de garantie daca ai o problema cu implantul dentar? 

 

Daca tu, ca pacient ti-ai indeplinit obligatiile legate de prezentarea la controalele periodice, de igienizarea corecta acasa, de limitarea fumatului… si totusi ai o problema ( s-a ciobit putin lucrarea) sau ai o problema gingivala in jurul unui implant, atunci costul interventiei este suportat integral de clinica prin garantia oferita. 

 

Daca nu respecti cu responsabilitate indicatiile medicului, acest lucru nu se poate obtine. Trebuie sa intelegi ca, asemeneni oricarui contract, plata unei sume de bani nu iti ofera garantie in orice conditii, pe viata… 

 

E ca la masini…. Fara revizie nu obtii garantia…si sigur la revizia masinii mergeti toti !!

Haideti tot asa si la stomatolog!!

 

Pentru orice alte intrebari va astept la consultatie. Medicii nostri sunt supraspecializati in domeniu si va putem oferi solutii pentru orice situatie clinica !

 

Clinica EXCEDENT

Tel: 0744535377 sau 0745585877.

Fără comentarii

Postează un comentariu

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!