Valoare vs. pret implant dentar

Cuprins

De ce unele implanturi sunt mai bune si mai scumpe decat altele si de ce fix acelasi implant este inserat cu preturi uneori de 3 ori mai mari de la o clinica la alta? – te-ai intrebat deseori, nu-i asa???

Valoarea unui implant dentar este suma a 4 componente: costul implantului la importator, specializarea medicului, necesarul de aditie osoasa si tipul coroanei dentare pe implant.

Cat costa un implant dentar?

In mod evident costul unui implant este acelasi la importator si variaza de la un producator la altul in functie de tehnologia folosita. 

Implanturile dentare din SUA si Germania au un pret triplu fata de cele din Koreea sau Israel. De ce? Pentru ca americanii investesc permanent in tehnologie si in cercetare si asta ii face lideri in domeniul medical. 

Sa luam ca exemplu implanturile dentare Zimmer din SUA: 

Spre deosebire de un implant dentar traditional conic din Israel, implantul Zimmer este tripluspiralat, are o gaura la baza prin care se formeaza o punte de os in primele luni. In varianta Trabecular Metal are un manson de tantal prin care creste os prin tot implantul. Mai mult decat atat tehnologia “platform plus” creeaza o sudura la rece intre bontul si implantul dentar, protejand osul crestal de actiunea concertata a fortelor ocluzale. 

Ce avantaje are un astfel de implant dentar pentru pacient? 

  • Osteointegrare mai rapida pentru ca suprafata implantului dentar este mai mare (are 3 spire nu una!!)
  • Durabilitate de 3 ori mai mare a implantului propriu-zis, 
  • Durabilitate mai mare a coroanei dentare pe implant, care se fixeaza si prin frictionfit, nu doar prin insurubare simpla.

 Este o garantie de succes  de peste 98,7% bazata pe evidente clinice de peste 30 de ani. 

Daca ati inteles de ce implantul dentar Zimmer este mai bun si mai scump decat cele low-cost, sa trecem la urmatoarea componenta care da valoarea implantului: MEDICUL. 

Cata valoare da medicul tratamentului prin implant dentar? 

Un medic bun investeste in educatia sa : un chirurg BMF face 2 facultati si specializare chirurgicala,  adica minim 11 ani, merge apoi la cursuri si specializari nationale si internationale.

Calitatea actului medical oferit de el este net superioara celei oferite de un medic dentist care a facut un curs de 2 zile oferit gratuit de distribuitorul trusei de implanturi, sau eventual o competenta simpla de 9 luni de implantologie… Si iata deja o diferenta majora. 

Fiecare pacient isi doreste ca medicul lui sa fie cat mai bun si mai specializat, mai ales cand e vorba de o interventie chirurgicala, dar putini verifica pregatirea medicului. Chiar si mai putini isi dau seama ca un tratament prin implant, oferit la preturi “bomba” de diverse clinici, reprezinta de fapt un experiment “pe propria piele”, a carui reparatie poate fi foarte costisitoare in urmatorii ani.

Specializarea medicului da cea mai mare valoare a unui tratament prin implant dentar! 

A treia componenta, strans legata de medic, este necesarul de reconstructie osoasa si materialele cu care este facuta aceasta. 

De ce este importanta reconstructia osoasa in inseerarea unui implant dentar? 

Pentru ca 70% din implanturile dentare au nevoie de reconstructie osoasa ca sa fie inserate corect si sa dureze.

Ganditi-va un pic: daca implantul este inserat postextractional, este nevoie de os aditional in jurul lui pentru a compensa diferenta de diametru intre dinte si implant. Daca implantul este inserat dupa cativa ani, sinusul maxilar se expansioneaza iar osul mandibular se resoarbe si IAR e nevoie de aditie osoasa.

Oricum ai face, aprox 70% din implanturile inserate au nevoie de aditie osoasa!

Daca acest material nu este de o calitate foarte buna sau nu e pus de un specialist chirurg BMF, organismul respinge atat osul cat si implantul . 

Ce valoare da tipul de coroana aplicata pe un implant dentar?

A patra componenta care da valoare implantului si ultima in ordine cronologica este lucrarea protetica pe implantul dentar: un bont de zirconiu este mai scump decat unul metalic,  o punte metalo-ceramica este mai scumpa decat o metalo-acrilica all on four, iar o coroana ceramica pe zirconiu este cea mai scumpa si mai frumoasa. 

Verificati intotdeauna ce include “oferta” inainte de a va aventura la un tratament. 

Pentru orice alte intrebari va asteptam la consultatie. Medicii nostri sunt supraspecializati in domeniu si va putem oferi solutii pentru orice situatie clinica !

Clinica EXCEDENT

Tel: 0744535377 sau 0745585877.

Articole asemănătoare