Sanatatea dentara in cuplu

Sanatatea dentara in cuplu

Sanatatea dentara in cuplu

Vorbim astăzi despre sănătatea dentară în cuplu, cu atât mai mult cu cât se apropie ziua îndrăgostiților și CLINICA EXCEDENT se pregătește să facă fericite 3 cupluri  norocoase cu premii în valoare de 2800 lei.

 

1. CUM SE MENTINE SANATATEA DENTARA IN CUPLU?

 

Sănătatea dentară în cuplu se menține prin stimulare reciprocă. Fiecare este persoana cea mai importantă pentru celalalt, cea care îl motivează și îi influențează deciziile. Tot ce e bun devine și mai bun și tot ce daunează are efecte devastatoare.

 

Avem la dispozitie 3 mijloace:

 1. Obiceiurile alimentare: alimentație sănătoasă, alegeri potrivite. Acestea influențează sănătatea amândurora și desigur a copiilor.
 2. Obiceiurile de igienă la domiciliu: spălatul dinților seara, schimbarea periuței la maxim 3 luni, alegerea unei periuțe electrice cu 2 capete (opțiune economică de la Oral B).
 3. Vizite regulate la medic: vizite regulate la medic împreună și înțelegerea nevoilor speciale ale fiecărui individ. Deoarece de sănătatea dentară depinde sănătatea întregului organism, și investiția în profilaxia și tratamentele dentare sunt o parte importantă în bugetul familiei.

 

2. PRIN CE DIFERA TRATAMENTELE OFERITE MEMBRILOR CUPLULUI?

 

Tratamentele pleacă de la stabilirea nevoilor fiecăruia.

 • PENTRU ELE – tratamentele estetice precum: albiri dentare, fațete dentare, tratamente de estetică și reîntinerire facială.
 • PENTRU EI – inserarea unui număr mai mare de implanturi, datorită unor forțe masticatorii mult sporite sau aplicarea unor coroane din zirconiu integral, din nevoia de a avea rezistență fără riscul desprinderii ceramicii de placaj și fără șlefuirea în exces a dinților.

 

 PRINCIPIILE sunt diferite:

Pentru că, dincolo de sănătatea dentară, pentru ele contează grația, eleganța, expresia zâmbetului, personalitatea pe care acesta o dezvăluie. „INVESTEȘTE ÎN CHIPUL TAU PENTRU CĂ TE VA REPREZENTA MULTĂ VREME DE-ACUM ÎNAINTE!”

 

Pentru ei, sănătatea dentară înseamnă în primul rând creșterea capacității de masticație, vigoare, fermitate și încredere redată prin zâmbetul unui bărbat mulțumit de „ceea ce are în spate”.

 

3. CUM PROCEDAM LA CLINICA EXCEDENT, PENTRU A FACE CUPLURILE FERICITE?

 

 • Îi stimulăm să vină împreună, pentru a vedea care sunt planurile lor de viitor: nuntă, copii, mașină, casă. Acest lucru pentru a vedea cum putem să-i ajutăm să-și mențină sănătatea dentară fără a renunța la proiectele de viitor. Dorim să ne integram și noi în aceste proiecte de viitor, câștigându-le încrederea și oferindu-le soluțiile potrivite atât pentru moment cât și pentru cazurile mai complicate.
 • Să-și aprecieze unuia celuilalt eforturile și rezultatele pozitive obținute acasă, prin respectarea indicațiilor medicului curant.
 • Să-și înțeleagă, prin explicațiile medicale oferite, nevoile individuale de tratament și importanța planificării etapelor specifice. Dacă nu cunosc problema partenerului direct de la sursă e foarte greu să-l creadă și să-l susțină când trece prin momente delicate.
 • Oferim periodic facilități și reduceri pentru cei cărora le devenim „DENTISTUL FAMILIEI”, atât prin intermediul abonamentelor cât și prin premii surpriză.

 

4. CUM INFLUENTEAZA EDUCATIA DENTARA A CUPLULUI VIITORUL FAMILIEI?

 

 • Prin transmiterea obiceiurilor bune de la un membru la altul.
 • Printr-o mai bună planificare a resurselor – planurile comune sunt cele care țin cuplurile unite. Sănătatea fiecăruia înseamnă creșterea calității vieții și perspective mai bune pentru amândoi. PROFILAXIA ajută la menținerea sănătății cu costuri reduse și reorientarea bugetelor către planuri comune mai ample.

 

 • Transmiterea cunoștințelor și obiceiurilor bune către copii. Cuplurile fericite își doresc copii, însă apariția acestora constituie un moment important pentru care nu sunt pregătiți. De aceea au nevoie de educație permanentă în acest sens. Sănătatea și liniștea copilului și absența problemelor dentare la copilul mic sunt foarte importante pentru echilibrul psihologic și financiar al familiei.

 

5. CUM POT FI AJUTATE CUPLURILE CU COPII?

 

Pentru că într-un cuplu deciziile medicale și alegerea doctorului sunt în general responsabilitatea mamei, ea are nevoie de informație specializată direct de la sursă, nu de la prieteni sau rude.

 

Forumurile de mămici sunt și ele o sursă de informație, însă nu totdeauna ceea ce se potrivește altuia este bun și pentru tine sau pentru copilul tău. Unele soluții funcționează, altele nu.

 

Cel mai bine este să ai un îndrumător personal și asta este ceea ce ne dorim să oferim.

 

Pentru că educația pentru sănătate este una din preocupările noastre constante, la Clinica EXCEDENT vom organiza începând din primavară, cursuri gratuite pentru grupuri de 8-10 mămici, chiar în cadrul clinicii.

 

Mămicile pot discuta direct și gratuit atât cu medicul pedodont, cât și cu medicul generalist dedicat care te poate îndruma mai ales pe perioada sarcinii și alăptării ce trebuie să faci și ce să eviți pentru a demonta anumite mituri legate de pierderea dinților în sarcină sau de tratamentul dinților de lapte, apariția cariilor de biberon etc.

 

Din păcate, lipsa unei viziuni unitare la nivelul medicilor pediatri contribuie la furnizarea de informații contradictorii și chiar dăunătoare tinerelor mămici. Pediatrul trebuie consultat pentru problemele specifice, dar răspunsurile pentru problemele dentare trebuie căutate la medicul stomatolog.

 

6. CE AVANTAJE AR AVEA MAMICILE PARTICIPANTE LA CURSURI?

 

–  informație dată de medic specialist, gratuit.

– posibilitatea de a fi consultate atât ele cât și copiii gratuit, chiar în locație, pentru stabilirea nevoilor individuale după obținerea informațiilor general valabile.

–  flexibilitate; program după-amiază sau sâmbăta.

–  continuitate: fiind gratuite, pot reveni oricând la curs pe masură ce copilul crește.

–  premii surpriză pentru ele și copii.

 

 

ASTEPTAM INTREBARI SI SUBIECTE DE INTERES PENTRU MAMICI PENTRU O TEMATICA PERSONALIZATA A CURSURILOR ATAT PE PAGINA DE FACEBOOK CLINICA EXCEDENT CAT SI PE SITE WWW.EXCEDENT.RO.

Reamintim că primele cursuri se țin după 25 Februarie și dorim să începem cu ce își doresc mai mult mămicile să afle. Asteptăm întrebări!

Fără comentarii

Postează un comentariu

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!