Lucrari protetice definitive pe implanturile Fast and Fixed

lucrari protetice

Lucrari protetice definitive pe implanturile Fast and Fixed

Calitatea lucrărilor protetice definitive pe sistemul de reabilitare orală Fast and Fixed reprezintă un aspect deosebit de important, care influențează direct rezultatele și calitatea vieții pacienților.

Sunt mulți pacienți confuzi sau insuficient informați cu privire la diferențele dintre lucrările protetice definitive pe implanturile sistemului Fast and Fixed, ei luând decizii în grabă și suportând ulterior consecințe.

Însă, pacienții trebuie să conștientizeze că lucrarea protetică definitivă este o investiție în sănătatea și calitatea vieții lui. Trebuie înțeles faptul că o alegere bine informată în privința lucrărilor protetice definitive este unul dintre factorii cheie pentru obținerea unui tratament de reabilitare orală reușit și a unei satisfacții pe termen lung pentru pacienți. 

În acest context, acest articol vine în sprijinul pacienților cu informații utile despre opțiunile pe care le au la dispoziție în privința lucrărilor protetice definitive. Prin trecerea în revistă a diferitelor opțiuni de lucrari protetice definitive, pacienții obțin informațiile necesare pentru a lua o decizie informată și în beneficiul lor. 

O perspectivă asupra lucrărilor protetice definitive pe sistemul Fast and Fixed

Există mai multe tipuri de lucrari protetice definitive la care pot apela pacienții, fiecare având caracteristici și avantaje distincte. 

Lucrări metalo-ceramice

 

Este opțiunea clasică de reabilitare, fiind aleasă în cele mai multe cazuri, datorită costului mai mic, comparativ cu alte tipuri de lucrari protetice. Aceasta combină proprietățile mecanice ale unui schelet metalic cu aspectul estetic al ceramicii, oferind un compromis între rezistență și frumusețe. 

Practic, lucrarea prezintă o structură metalică, acoperită total/parțial de materialul ceramic, între cele două componente existând o legătură fizico-chimică.

Tehnologia în baza căreia este realizată lucrarea este una clasică, structura metalică fiind realizată prin laser sinterizare, o tehnică care garantează rezistență și o adaptare a acesteia pe bontul implanturilor. În ceea ce privește aspectul, acesta este unul similar dinților naturali, datorită stratului de ceramică.

Deși lucrările metalo-ceramice pot oferi un aspect estetic satisfăcător, este important de menționat faptul că ele prezintă și unele dezavantaje

Unul dintre acestea este riscul de apariție a unei linii de tranziție vizibile între gingie și coroana, odată cu înaintarea în vârstă. Pe fondul retracției gingivale, colereta de metal devine vizibilă, arătând ca o umbră cenușie la nivelul gingiei.

În plus, există riscul de ciobire sau de deteriorare a componentei ceramice, în timpul masticației.  Pacienții au o mușcătură mai puternică pe implanturi decât pe dinții naturali. Acest lucru se datorează absenței proprioceptorilor, ei fiind receptori nervoși specializați în perceperea presiunii și poziției dinților. 

Cu alte cuvinte, pacienți au dificultăți în a evalua și controla nivelul de presiune exercitat asupra implanturilor și pot strânge dinții prea tare, fără să-și dea seama.

Lucrari protetice pe structuri polimerice de tipul PEEK sau BioHPP, cu coroane din compozit

 

Explorând opțiunile pentru lucrările protetice definitive pe implanturi în sistemul Fast and Fixed, putem identifica și alternative în materie de structuri polimerice de tipul PEEK sau BioHPP, cu coroane din compozit sau placate integral cu compozit. 

Aceste materiale revoluționare oferă unele avantaje distincte, dar și dezavantaje importante de luat în considerare.

Unul dintre principalele avantaje ale acestor materiale este greutatea lor redusă. Acestea sunt mult mai ușoare, comparativ cu structurile metalice, reducând stresul mecanic asupra implanturilor și asigurând un nivel mai mare de confort pacienților. 

Astfel de materiale sunt potrivite în situațiile în care implanturile sunt foarte scurte sau calitatea osului este slabă. Aceste materiale pot compensa lipsa stabilității osoase prin flexibilitatea și adaptabilitatea lor. 

De asemenea, ele pot fi o opțiune potrivită pentru pacienții sensibili la metale sau care doresc să evite potențialele complicații asociate cu acestea.

Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje importante de luat în considerare. Una dintre ele este instabilitatea în privința culorii. Aceste materiale nu prezintă o rezistență înaltă la coloranți extrinseci, iar acest aspect afectează în timp, estetica generală a lucrării protetice.

Important de menționat este că astfel de lucrari protetice prezintă un cost mai ridicat, comparativ cu lucrările metalo-ceramice. 

Lucrări Thimble de titan, cu coroane zirconiu individualizate

lucrari protetice

Sursa: Freepik.com

O soluție de vârf pentru restabilirea funcționalității și esteticii zâmbetului o constă lucrarea protetică Thimble din titan, cu coroane integral din zirconiu. Această abordare revoluționară combină proprietățile excepționale ale titanului și zirconiului, oferind pacienților o opțiune premium în ceea ce privește lucrările protetice pe sistemul de implanturi Fast and Fixed. 

Titanul, un material recunoscut pentru proprietățile sale mecanice și biocompatibilitatea excelentă, formează scheletul lucrării Thimble. Structurile de titan asigură o rezistență ridicată (nu se ciobesc) și o adaptare perfectă pe implanturi, datorită tehnologiei avansate de frezare în titan, garantând astfel o fixare solidă și durabilă. 

În plus, sunt mult mai ușoare, comparativ cu cele metalo-ceramice (ele cântăresc aproximativ 50% din greutatea structurilor metalo-ceramice). Coroanele din zirconiu completează lucrarea, adăugând un aspect impecabil (cu precădere în zona frontală) și o transluciditate similară dinților naturali. 

Aceste coroane din zirconiu sunt considerate cele mai estetice, ele asigurând un aspect extrem de plăcut și natural zâmbetului pacientului. În plus, ele pot fi realizate și în varianta Bleach (cunoscută și sub numele de Hollywood Smile), un tip special de zirconiu, care imită perfect nuanța de alb strălucitor.

Important de menționat este faptul că pacienții au posibilitatea de a înlocui coroanele în orice moment, datorită păstrării designului în format digital. Practic, se asigură o flexibilitate și ușurință în cazul în care este necesară înlocuirea coroanelor din diverse motive prezentate de pacient. Cu ajutorul tehnologiei avansate, coroanele pot fi reproduse în mod precis, menținându-se aspectul și forma inițială.

Un alt avantaj îl constă ascunderea orificiilor de șuruburi sub coroane, astfel încât acestea să nu fie vizibile. Acest fapt îmbunătățește aspectul general al lucrării și contribuie la un zâmbet perfect natural și fără nicio interferență vizuală. Astfel, pacienții se bucură de o estetică armonioasă, fără niciun semn al componentelor de fixare.

Deși lucrările Thimble de titan pot fi considerate mai costisitoare în comparație cu alte opțiuni, acest aspect este justificat de utilizarea materialelor de cea mai înaltă calitate și tehnologia de vârf aplicată.

În plus, beneficiile pe termen lung justifică aceste costuri și oferă pacienților satisfacția unei lucrari protetice definitive de cea mai înaltă calitate, care rezistă testului timpului.

Concluzii

Calitatea înaltă a lucrării protetice definitive pe sistemul de implanturi Fast and Fixed creează premisele obținerii unui zâmbet frumos, funcțional și de durată. O lucrare protetică de înaltă calitate, realizată cu atenție la detalii și folosind materiale premium și tehnologii avansate, va asigura o adaptare perfectă și o estetică impecabilă.

Pacienții trebuie să se informeze cu privire la opțiunile disponibile și să discute în detaliu cu medicul specialist pentru a înțelege clar beneficiile și limitele fiecărui tip de lucrare protetică. Asfel, va lua o decizie rațională, aliniată nevoilor și așteptărilor lor.

Clinica EXCEDENT oferă un portofoliu variat de servicii stomatologice de înaltă calitate, aliniate cerințelor pacienților. Cu o expertiză vastă și o pasiune pentru excelență, ne străduim să depășim așteptările pacienților noștri și să le oferim un zâmbet sănătos și frumos.

Indiferent de natura problemei stomatologice cu care te confrunți, clinica îți pune la dispoziție cele mai bune soluții de tratament, folosind cele mai avansate tehnologii și echipamente. Ne bazăm pe abordări moderne și pe cele mai recente cercetări în domeniul medicinei dentare, astfel încât să vă putem oferi opțiuni de tratament inovatoare și eficiente.

Ai încredere că zâmbetul tău este în mâini bune! Optează pentru clinica EXCEDENT și vei beneficia de servicii stomatologice de înaltă calitate, alături de o echipă dedicată și profesionistă!

Programează-te la un control la Clinica EXCEDENT

Telefon: 0744 537 377 sau 0745 585 877.

Clinica Excedent
office@excedent.ro
Fără comentarii

Postează un comentariu

Apeleaza