Aparate ortodontice

Ortodonția este o specialitate a medicinei dentare care descoperă și tratează anomaliile dentomaxilare, rezolvând atât probleme de ordin estetic cât și funcțional. Tratamentul ortodontic al acestor anomalii poate fi făcut cu o mare varietate de aparate ce pot fi clasificate în două mari categorii: fixe și mobile.


Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!

 • Before-Ortodontie
  After-Ortodontie
  Înainte Ortodontie După

Tratament ortodontic + frenectomie laser

Varsta pacient 45 ani

Durata tratament 12 luni

 • Before-Ortodontie
  After-Ortodontie
  Înainte Ortodontie După

Malocluzie laterala corectata cu aparat ortodontic

Varsta pacient 7 ani

Durata tratament 6 luni

 • Before-Ortodontie
  After-Ortodontie
  Înainte Ortodontie După

Canin ectopic adus pe arcada

Varsta pacient 40 ani

Durata tratament 2 luni

Aparate ortodontice executate în clinica noastră stomatologică:

 

Aparat ortodontic mobil pentru copii

 

Vârsta ideală de începere a tratamentului ortodontic la copii este în jur de 7-8 ani, în funcție și de anomalie (există situații în care se impune aplicarea aparatului chiar mai devreme).

Aceste aparate se pot aplica și îndepărta din cavitatea bucală pentru activare sau igienizare. Sunt realizate din materiale colorate și atractive.

Deglutiția infantilă și respirația orală se pot corecta cu aparatele funcționale. Ele educă musculatura, ajuntând la revenirea funcțiilor normale ale cavitații bucale, ușurând tratamentul ulterior și asigurând o mai bună stabilitate a rezultatului.

 

Aparat ortodontic mobil INVISALIGN pentru adulți

 

Cea mai modernă tehnică de tratament ortodontic este INVISALIGN si nu folosește bracketuri! Utilizează mai multe seturi de gutiere transparente, care se schimbă la 2 săptămâni, îndreptând dinții gradual. Aceste gutiere sunt fabricate folosind o tehnologie computerizată, pornind de la poziția de început a dinților până la cea dorită. Este o metodă foarte fizionomică, aceste gutiere fiind practic invizibile.

 

Aparat ortodontic fix vestibular

 

Aparatul se pune pe dinți permanenți, atât la copii, după 11-12 ani, cât și la adulți. El acționează prin intermediul bracketurilor lipite pe fața externă a dinților și conectate la un arc de sârmă. Vă oferim:

aparat fix metalic cu bracket-uri metalice
aparat fix ceramic cu bracket-uri ceramice (albe)
aparat fix safir cu bracket-uri safir (transparente)

 

Aparat ortodontic fix lingual INCOGNITO

 

Aparatele fixe linguale INCOGNITO reprezintă o ultimă generație de aparate ortodontice cu o tehnologie specifică de realizare, fiind scanate și analizate computerizat. Bracket-urile sunt lipite pe interiorul dinților fiind astfel invizibile la exterior.

 

Aparate ortodontice ancorate suplimentar pe mini-implanturi

 

Mini-implanturile ortodontice sunt sisteme moderne de ancorare suplimentară ce permit deplasarea unor dinți folosind suport osos și prevenind astfel unele mișcări nedorite. Sunt formate din mici șuruburi care se poziționează între rădăcinile a doi dinți, fiind apoi conectate cu restul aparatului fix. Inserarea lor se face sub anestezie locală și durează cca 10 minute. Pacientul simte doar o ușoară jena care dispare în 2-3 zile. La finalul tratamentului se scot fără efecte secundare la nivelul dinților sau gingiilor.

Pe toată durata tratamentului cu aparate dentare, în special a celor fixe, trebuie acordată o atenție deosebită igienei bucale. Supravegherea medicului ortodont este deosebit de importantă pentru obținerea rezultatului dorit.

 

În CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT veți avea parte de aparatul ortodontic care satisface cel mai bine nevoile dumneavoastră estetice și funcționale – garanția unui zâmbet frumos și atrăgător.

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!