Zâmbetul sănătos începe cu igienizarea dentară profesională: Descoperă beneficiile!

igienizarea dentara

Zâmbetul sănătos începe cu igienizarea dentară profesională: Descoperă beneficiile!

Prevenția ocupă un loc central în îngrijirea sănătății noastre, iar atunci când vine vorba de sănătatea orală, aceasta nu face excepție. Într-adevăr, ceea ce facem pentru a preveni potențialele probleme dentare are un impact semnificativ asupra sănătății generale a danturii noastre. 

Una dintre cele mai esențiale practici preventive pe care o putem adopta pentru a menține un zâmbet sănătos este igienizarea dentară profesională.

Igienizarea dentară profesională se recomandă a fi efectuată în mod regulat pentru menținerea unei sănătăți orale optime. În general, este recomandat să realizezi o igienizare dentară profesională la fiecare 6 luni sau conform recomandărilor medicului stomatolog. 

Un zâmbet sănătos și strălucitor începe cu o igienizare dentară profesională

Această procedură joacă un rol cheie în menținerea sănătății danturii și a gingiilor, contribuind la prevenirea problemelor orale și menținerea unui aspect impecabil al dinților.

Una dintre cele mai importante etape ale igienizării dentare profesionale este detartrajul ultrasonic. Această procedură implică utilizarea unui instrument special care utilizează vibrații ultrasonice pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul acumulat pe suprafața dinților. Practic, se elimină depunerile nedorite, reducând riscul apariției cariilor și a problemelor gingivale.

În cadrul igienizării dentare profesionale, o altă etapă esențială este periajul profesional. Această etapă are un efect dublu, aducând beneficii atât din perspectiva igienei, cât și din cea a esteticii dentare. Concret, periajul profesional rotativ:

  • îndepărtează placa microbiană care persistă pe suprafețele dentare;
  • elimină petele inestetice de pe dinți, cu ajutorul unor paste profesionale, restabilind nuanța naturală a dinților și oferind un zâmbet strălucitor.

Însă, pentru o igienizare completă și detaliată, intervenția aparatului AIR-FLOW este esențială. AIR-FLOW este un dispozitiv care utilizează aer comprimat, apă și particule fine de bicarbonat de sodiu pentru a curăța suprafața dentară. Acest flux controlat de particule abrazive asigură o curățare mecanică atentă și uniformă, eliminând depunerile și petele care pot rămâne chiar și după detartraj și periaj.

Un dispozitiv dezvoltat pentru a asigura o curățare în profunzime a dinților este Airflow Prophylaxis Master. Datorită tehnologiei avansate de precizie, acest aparat este utilizat cu succes chiar și în cazurile pacienților cu lucrări protetice sau implanturi dentare. 

Astfel, se asigură o igienizare riguroasă și atentă, menținând sănătatea întregii danturi fără a compromite sau deteriora intervențiile protetice preexistente.

Proceduri de igienizare avansate în combaterea afecțiunilor gingivale

Menținerea unei stări orale optime și a unui zâmbet impecabil necesită un accent deosebit pe sănătatea gingivală. 

În prezent, avem la îndemână tehnici avansate care curăță riguros cavitatea orală și previne apariția afecțiunilor gingivale. Printre cele mai moderne tehnici menționăm:

Decontaminare avansată cu laser 

Este o abordare eficientă pentru combaterea afecțiunilor parodontale. Prin eliminarea sau diminuarea bacteriilor responsabile de problemele gingivale, această tehnică nu doar tratează afecțiunile existente, dar și previne extinderea infecțiilor în alte zone ale cavității orale. 

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, acest tratament oferă o soluție precisă și non-invazivă pentru menținerea sănătății gingivale și prevenirea complicațiilor viitoare.

Igienizare specializată cu terapia Vector Paro

Terapia Vector Paro reprezintă un avans semnificativ în tratamentul afecțiunilor parodontale. Această tehnică asigură îndepărtarea precisă a depunerilor subgingivale și supragingivale, protejând integritatea țesuturilor din jurul dinților. 

Prin eliminarea biofilmului bacterian și regenerarea țesuturilor moi, terapia Vector Paro nu doar ameliorează afecțiunile gingivale, ci și contribuie la menținerea sănătății gingivale pe termen lung, cu un minim disconfort și timp de recuperare.

Obține un zâmbet frumos și sănătos la clinica EXCEDENT!

Clinica stomatologica EXCEDENT este locul unde zâmbetul primește atenția și îngrijirea pe care o merită. 

Echipa de medici specialiști, cu vastă expertiză, utilizează proceduri de vârf și tehnologii digitale inovatoare pentru a reda frumusețea și sănătatea zâmbetelor pacienților. Indiferent că este vorba de o simplă igienizare dentară sau de tratamente de estetica dentara sau reabilitare orală, pacienții sunt întotdeauna în mâini competente și înțelegătoare.

Echipa EXCEDENT este aici pentru tine, pentru a te ghida și susține în fiecare pas al călătoriei către un zâmbet sănătos și plin de încredere.

Pentru a programa o vizită la clinica EXCEDENT, accesează link-ul următor: https://excedent.ro/contact/ 

Clinica Excedent
office@excedent.ro
Fără comentarii

Postează un comentariu

Apeleaza