Proteze dentare pe implant

Protezele dentare sunt structuri acrilice simple sau metalo-acrilice fixate pe 2-4 de implanturi dentare. Ele refac o arcada intreaga si sunt fixate pe implanturile dentare prin diverse sisteme:

 • proteze dentare cu magneti pe implanturi dentare
 • proteze dentare cu locatori pe implanturi dentare
 • proteze dentare cu capse si infrastructura intermediara metalica fixata pe implanturile dentare.

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!

Cand se recomanda protezele dentare fixe pe implanturi ?

 

Protezele dentare sunt o solutie accesibila de tratament pentru persoanele cu o stare generala care nu permite inserarea unui numar mai mare de implanturi dentare din cauza patologiei generale asociate ( diabet, hipertensiune, coagulopatii, osteoporoza etc. ) sau a ofertei osoase foarte precare.

Protezele dentare sunt o solutie de tratament mai ieftina decat puntile dentare totale fixe metalo-ceramice sau metalo-acrilice, indiferent de materialele din care ar fi confectionate acestea.

Protezele dentare pe implanturi aduc un plus de stabilitate si confort fata de o proteza totala clasica, la un pret  foarte accesibil. Vezi pagina tarife.

Este important de acceptat faptul ca, la maxilar toate aceste proteze dentare trebuie sa acopere si palatul (“cerul gurii”), deoarece un numar mic de implanturi dentare ( 2-4) nu poate suporta singur forta masticatorie reprezentata de 12 dinti!!

Ele sunt mai usor de igienizat de catre purtator sau apartinator, si se scot in acest scop doar o data pe zi.

 

PROTEZE DENTARE CU MAGNETI PE IMPLANTURI DENTARE

 

Aceste proteze au avantajul ca pot fi manevrate de orice persoana, inclusiv de persoanele cu dizabilitati, deoarece “isi gasesc singure locul in gura” datorita fortei de atractie magnetica.

Protezele dentare pe magneti au o forta de retentie de 300 – 800 N in functie de sistem si de numarul de magneti.

Bonturile magnetice se fixeaza in implantul dentar, iar in proteza se pun lacasurile pereche.

Sistemul nu oxideaza in gura datorita unul strat special de protectie depus pe piese.

Implanturile dentare sunt protejate de fortele masticatorii excesive sau de lateralitate, deoarece lucrarea pe magneti se desprinde imediat, daca aceste forte sunt excentrice.

De aceea implanturile dentare rezista mai bine daca sunt incarcate cu magneti decat cu capse, de exemplu.

Daca pacientul doreste efectuarea unui RMN este important sa schimbe sistemul magnetic de pe implanturi cu bonturi de vindecare clasice pe perioada efectuarii examenului medical.

 

PROTEZELE DENTARE CU LOCATORI PE IMPLANTURI DENTARE

 

Aceste proteze dentare stau mai bine decat cele cu magneti, deoarece prinderea pe Locatori ofera o retentie superioara, desi proteza are posibilitatea infundarii in gingie.

Locatorii ofera cea mai buna retentie si stabilitate a protezei dintre toate sistemele speciale si sunt cei mai fiabili in timp.

Locatorii sunt piese speciale relativ cilindrice, care se fixeaza in implantul dentar prin insurubare, iar in proteza se vor fixa lacasurile pentru tefloanele corespunzatoare  gradului de retentie dorit.

Locatorii seamana bine cu capsele dentare, dar ofera o retentie sporita, o solicitare mai mica a implantului si o estetica mai buna, deoarece necesita mai putin spatiu vertical (pot fi folositi si pentru proteze cu dinti mici).

Locatorii permit inserarea protezei dentare chiar daca diferentele de ax dintre implanturile dentare sunt mari ( pana la 30*) datorita ofertei osoase precare.

Acest lucru nu afecteaza retentia protezei, spre deosebire de sistemul magnetic, la care imperfectiunile de ax implantar se traduc in scaderea stabilitatii generale a lucrarii.

 

PROTEZELE DENTARE CU CAPSE PE IMPLANTURI DENTARE

 

Protezele dentare stabilizate cu capse pe implanturi necesita o infrastructura intermediara metalica pentru solidarizarea implanturilor dentare si corespunzator o infrastructura metalica in proteza. In lipsa acesteia apar numeroase dezavantaje:

 • tefloanele din proteza trebuie schimbate mai des de 6 luni.
 • capsele exercita forte mari pe implanturile neparalele si nesolidarizate.
 • stabilitatea protezei pe capse este mai mica decat pe locatori

 

Protezele dentare pot fi stabilizate cu capse pe implanturi dentare numai daca spatiul dintre arcade este mare ( proteze cu dinti mari).

La Clinica EXCEDENT iti oferim o solutie personalizata fiecarui pacient.

Lucrarile protetice sunt executate de medici si tehnicieni cu experienta de peste 20 de ani in domeniu si beneficiaza de garantie integrala din parte acabinetului si laboratorului, conform legii.

Suna si tu si programeaza-te pentru un consult la dr. Mihaela Magureanu, medic primar stomatolog cu peste 10 ani de experienta in  tratamentele prin implant dentar.

CAZURI CLINICE

Galerie foto cu cateva instantanee înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT, București.

Pentru mai multe cazuri clinice vezi sectiunea „Cazuistica”

 • Before-proteza dentara pe magneti
  After-proteza dentara pe magneti
  Înainte proteza dentara pe magneti După

Proteza dentara pe magneti

 • Before-proteza dentara pe locatori
  After-proteza dentara pe locatori
  Înainte proteza dentara pe locatori După

Proteza dentara pe locatori

 • Before-proteza dentara pe capse
  After-proteza dentara pe capse
  Înainte proteza dentara pe capse După

Proteza dentara pe capse

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!