Ortodontia la adulti: estetica si functionalitate

Ortodontia la adulti: estetica si functionalitate

Plecând de la dorința de a avea o estetică îmbunătățită la vârsta la care are cel mai mult nevoie de succes și încredere în sine, adultul trebuie să corecteze și problemele restante din copilărie, peste care s-au suprapus edentații și tratamente ulterioare.

Ortodonția la vârsta adultă rezolvă atât problemele estetice cât și pe cele funcționale, îmbunătățind condițiile de rezolvare protetică a edentațiilor, crescând succesul restaurărilor pe implant și durata de viața a întregii reabilitari.

De cele mai multe ori adultul refuză ideea purtării unui aparat dentar, deoarece consideră ca acesta o sa îi afecteze viața socială și profesională. Din acest motiv medicii ortodonți vin cu tratamente de ultima generație precum:

– aparatele dentare mobile INVISALIGN  sau Clear-Aligner ( cea mai moderna tehnica de îndreptare a dintilor , fără bracket-uri, doar cu o succesiune de gutiere transparente);
– aparatele dentare fixe linguale INCOGNITO ( acest tip de aparat dentar folosește bracket-uri, dar nu se observă deoarece sunt poziționate pe fata interna a dintilor);
– aparatele dentare fixe cu bracket-uri din SAFIR,  ce sunt transparente,  deci mai greu observabile.

Astfel, în funcție de necesitatea și obiectivele pacientului, medicul ortodont propune mai multe variante de tratament în urma unei consultații.

Pe lângă îmbunătățirea esteticii, medicul ortodont urmărește recuperarea funcționalității dentare. Acest lucru nu trebuie neglijat, deoarece în lipsa unei alinieri dentare, în anodoniți (lipsa unuia sau mai multor dinți) sau în cazul în care dinții sunt înghesuiți pe arcadă, se favorizează apariția cariilor dentare, a problemelor parodontale și a abraziei (uzurii) dentare patologice.

La adult, tratamentul ortodontic necesită o perioadă mai lungă de timp, de obicei de la 6 la 24 de luni (perioada diferă de la caz la caz), ca urmare a consolidării oaselor maxilare. Pe parcursul acestei perioade pacientul trebuie să facă vizite regulate la cabinet și să întrețină o igienă riguroasă.

Igiena dentară când purtăm un aparat dentar se menține la fel de usor ca și când acesta ar fi absent, prin periaj. Pentru o mai bună igienizare se recomandă dușul bucal sau periuțe interdentare, foarte simplu de folosit. De asemenea se pot utiliza periuțele electrice Oral B cu cap special ortho pentru o igienizare superioară a bracket-urilor.

Tratamentele ortodontice la adult sunt recomandate și ca tratamente preprotetice înainte de aplicarea unor coroane, punți sau implanturi dentare, pentru obținerea unei estetici dentare perfecte.

Clinica EXCEDENT vă pune la dispoziție o echipă medicală multidisciplinară cu experiență solidă de comunicare pentru un rezultat de succes, pacientul primind toate tratamentele , ortodonție, protetică, implantologie, terapie restauratoare într-un singur loc.

Evoluția tratamentului este permanent supravegheată interdisciplinar pentru un success garantat.

EXCEDENT – Zâmbet pentru tine!

Detalii și programări la tel 0745 58 58 77

Fără comentarii

Postează un comentariu

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!