Molar de minte

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!

molar de minte
molar de minte
molar de minte

Indicatii extractionale pentru molarul de minte

 

  • In cazul inflamatiei tesutului parodontal inconjurator, resturile alimentare se acumuleaza intre dinte si gingie , fapt care aduce aparitia durerii si in timp, aparitia cariei;
  • In cazul in care molarul de minte afecteaza dintii alaturati;
  • Aparatul ortodontic – se considera o situatie buna pentru extractia molarului de minte atunci cand inghesuirile dentare sunt prezente iar in urma extractiei acestuia medicul specialist poate beneficia de spatiul obtinut astfel pentru un aliniament corect al dintilor;
  • O alta indicatie extractionala ar fi situatia in care molarii de minte raman inclusi (partial sau total) , acestia provocand inghesuiri dentare, carii la dintii vecini precum si afectarea tesutului gingival adiacent.

 

Complicatii date de molarul 3 (de minte)

 

  • Infectii repetate (pericoronarite) , tratamentul acestora fiind greu de tratat;
  • Alveolita (postextractional);
  • Trismus, nevralgii dentare, hipersalivatie;
  • Inghesuiri dentare , care aduc o igiena deficitara si aparitia tartrului si placii bacteriene.

 

Extractia molarului de minte erupt

 

Este o manopera obisnuita in cabinetele stomatologice, efectuata sub anestezie locala. Perioada de vindecare postexctractionala poate fi putin prelungita fata de a unui dinte obisnuit, acest lucru datorandu-se pozitiei acestuia  si implicit igienei, accesul periutei fiind ingreunat in zona.

 

In cazul extractiilor mai complicate, din aceleasi cauze mai sus mentionate, se recomanda sutura tesutului, pentru o acoperire imbunatatita a alveolei. In acest caz, pacientul este chemat in cabinet la 5-7 zile dupa extractie pentru scoaterea firelor de sutura.

 

In unele cazuri, se poate administra antibiotic postextractional pe o perioada de 5-7 zile. De cele mai multe ori insa, un tratament antiinflamator corect condus de medic si respectarea indicatiilor postextractionale sunt suficiente pentru o vindecare usoara.

La Clinica EXCEDENT putem face terapia durerii postextrationale si biostimularea alveolei cu laser – terapie, pentru reducerea simptomatologiei si cresterea gradului de confort al pacientilor. In acest fel, va veti putea relua activitatile obisnuite in cel mai scurt timp posibil.

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!