Implant Dentar Laser

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!

La clinica EXCEDENT laserul Epic X este folosit pentru a creste confortul pacientului, a reduce simptomele asociate si a usura vindecarea postoperatorie.

 

Laserul este foarte util indeosebi in cazul interventiilor de mare amploare ( sinus lift, reconstructii osoase ample, aditii osoase periimplantare).

 

Cum actioneaza laserul dupa insertia unui implant dentar?

 

Mecanismele de actiune ale LLLT ( low level laser therapy) sunt studiate de peste 30 de ani si difera in functie de „tesutul tinta” astfel:

  • asupra osului : laserul stimuleaza osteointegrarea implantului dentar recent inserat prin cresterea numarului de osteoblaste si implicit creste suprafata de contact a osului cu implantul.
  • asupra gingiei: laserul stimuleaza vindecarea prin fotobiomodulare cu efect asupra sistemul enzimatic celular. Se declanseaza o cascada de evenimente chimice mitocondriale si astfel este stimulata cresterea celulara si inchiderea zonei operatorii.
  • asupra vaselor de sange: laserul creste vascularizatia si astfel creste oxigenarea tesuturilor, se intensifica eliminarea toxinelor din zona operata si astfel se reduce inflamatia si edemul.
  • asupra nervilor: laserul are efect analgezic direct asupra nervilor periferici si efect de biostimulare care reduce incidenta si durata paresteziilor („amortelilor”) asociate anesteziei regionale sau insertiei implanturilor dentare mandibulare.
  • asupra sistemului limfatic si imunitar: laserul creste drenajul limfatic, are efect antialergic direct si stimuleaza eliberarea de endorfine. In acest fel este redusa durerea si edemul ( umflatura) postoperator.
  • asupra muschilor si articulatiei temporo-mandibulare: laserul produce relaxare musculara si detensionarea articulatiei temporo-mandibulare suprasolicitate prin deschiderea prelungita a gurii indeosebi in cazul inteventiilor de durata sau la paciente cu laxitate ligamentara mare si artrite preexistente.

 

Cat dureaza tratamentul cu laser dupa insertia implanturilor dentare?

 

Prima sedinta de tratament laser se poate efectua la 30 min dupa inserarea implanturilor dentare sau reconstructia osoasa tridimensionala.

Piese speciala de biostimulare si terapia durerii sunt folosite in succesiuni de cate 90 sec timp de 5-15 min, in functie de intinderea zonei operate.

Urmatoarele 2-3 sedinte se pot efectua, in functie de evolutie, la interval de 2 zile, in prima saptamana.

 

Ce beneficii aduce tratamentul cu laser dupa inserarea implanturilor dentare?

 

Laserul in implantologie are numeroase beneficii:

  • absenta durerii in timpul procedurii
  • reducerea durerii si edemului si stimularea vindecarii  postoperatorii
  • absenta inciziei si a firelor de sutura: atat inserarea cat si descoperirea implanturilor se pot face prin evaporarea gingiei cu raza laser.
  • creste rata de osteointegrare a implanturilor si acceptarea lor de catre organism. Astfel etapa protetica se poate realiza mai rapid.

Vino si tu sa afli mai multe detalii despre tehnologia laser de la medicii clinicii EXCEDENT!

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!