Cum stiu daca fatetele dentare sunt bune pentru mine?

Cum stiu daca fatetele dentare sunt bune pentru mine?

Fatetele dentare sunt niste foite subtiri de ceramica, cimentate pe dinti preparati foarte putin sau chiar deloc, pentru obtinerea unui zambet perfect!

Cand nu se pot pune fatetele dentare ?

 

Tratamentul in sine este minim invaziv, deci nu este potrivit a fi facut daca inaintea lui dintii sunt deja subminati de carii profunde, obturatii voluminoase sau au inserate stifturi dentare ( suruburi). In aceste cazuri se recomanda coroanele dentare.

De asemenea, un zambet cu dintii inghesuiti nu poate fi corectat cu fatete, deoarece coroanele dintilor au la nivelul gingiei inaltimi si latimi diferite, ceea ce nu poate fi egalizat din fatete. In acest caz se recomanda tratament ortodontic inainte si abia apoi fatete dentare

Pot sa testez inainte zambetul cu fatete dentare?

 

A treia conditie este testarea prealabila a rezultatului: trebuie sa stii ca fatetele dentare maresc grosimea si lungimea dintilor, asa cum o percepem cu buzele si limba si trebuie facute dupa o testare prealabila a rezultatului pe lucrari provizorii ( mock-up), altfel posibil sa nu ne placa rezultatul estetic sau senzatiile percepute. Nu se face slefuirea dintilor inainte de a testa rezultatul pe lucrari provizorii, deoarece slefuirea, oricat ar fi de nesemnificativa, este IREVERSIBILA.

Cand sunt bune fatetele dentare? 

 

Fatetele dentare sunt bune pentru tine daca dintii tai sunt: 

  • Modificati de culoare ( galben,maronii sau chiar gri) dupa tratamente medicamentoase sau 
  • Au forma si volum prea mic ( nanici) sau 
  • Dintii tai sunt aliniati ortodontic, dar au forma neregulata, pt. Ca esti deja adult si dintii s-au tocit partial in timp, inainte de purta aparatul dentar. 

De asemenea, iti poti pune fatete dentare daca ai defecte de structura (santuri, pete albe sau maronii, gropite multiple), dar dintii sunt sanatosi si fara obturatii .

Fatetele dentare de zirconiu sunt mai bune decat cele de emax

 

Depinde de situatia ta clinica : 

  • Fatetele de zirconiu sunt mai rezistente si mai opace si pot acoperi mai bine defectele de culoare ale dintilor subiacenti. Dar nu se lipesc adeziv pe dinte si se pot desprinde mai repede de acesta.
  • Fatetele de emax sunt mai translucide si mai naturale in general si in plus se pot lipi si adeziv , astfel incat sa faca corp comun cu dintele. Dar, daca ai dintii prea galbeni nu vei putea obtine un zambet de un alb imaculat !

Pentru orice alte intrebari va asteptam la consultatie. Medicii nostri sunt supraspecializati in domeniu si va putem oferi solutii pentru orice situatie clinica !

 

Clinica EXCEDENT 

Tel: 0744535377 sau 0745585877.

Fără comentarii

Postează un comentariu

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!