Criterii de alegere a implantului dentar

Criterii de alegere a implantului dentar

Implanturile dentare sunt disponibile astăzi într-o multitudine de forme și o gamă foarte largă de prețuri. Criteriile de alegere a implantului sunt numeroase, iar pacienții solicită informații structurate mai simplu, care să răspundă la întrebări precum:

Implantul e mai bun decât puntea pe dintii vecini?

Da, dacă dinții vecini sunt integri sau au durata de viață estimată mai mare de 5 ani.

Nu, dacă dinții vecini au deja tratamente de canal, reconstituiri metalice sau coroane. Intervențiile ulterioare sau chiar pierderea acestora ar modifica situația în care se află coroana pe implant și i-ar reduce durata de viață.

Tipul implantului conteaza? Ce determina diferenta de pret?

Da! Contează foarte mult, pentru ca implantul nu are ligamente parodontale în profunzime și primește toate forțele de masticație, transmițându-le direct osului.

La implantele cu preț mai mic (250-350 euro), care arată exact ca un șurub simplu, singura zonă osoasă care se opune forțelor verticale de masticație este cea formată între spirele implantului. La forțe de masticație mari, această zonă cedează repede în timp, mai ales ca nu este ajutată de o conexiune bont-implant festa sau un șurub lung. Aceste implanturi sunt recomandate numai în număr mare, pentru a se „ajuta reciproc”.

La implantele din gama de mijloc (500-700 euro) numărul de spire este mai mare, unghiul acestora e mai agresiv și există deseori un orificiu la baza implantului, prin care osul nou format susține implantul, conferindu-i o rezistență mai mare la forțele verticale și oblice de masticație. Conexiunea cu bontul protetic este mai fermă, mai mare în suprafață și ajută mult implantul, opunându-se forțelor orizontale și oblice ce pot produce resorbție osoasă în timp.

La implanturile premium (1200-1500 euro), există suplimentar un manșon de tantal care imită structura osoasă în porțiunea de mijloc și permite o osteoîncorporare perfectă, durata de viață a acestor implanturi fiind cea mai mare în timp.

Numarul implantelor e important?

Desigur. Dacă trebuie pus un singur implant, este bine sa fie cel puțin din gama de mijloc, dacă dorim o durată mai mare de viață a acestuia ( 98% rată de succes la 10 ani). Dacă sunt necesare mai multe și pe direcții diferite, se pot pune și din prima categorie, pentru ca solidarizarea le crește durata de viață.

În trecut se consideră că fiecare dinte lipsă trebuie înlocuit cu un implant. Astăzi se pot pune minim 2-4 implanturi mandibulare și minim 6-8 maxilare care să susțină o arcadă întreagă.

Este absolut contraindicată inserția unui singur implant în zona molară, „pentru a face legătură” cu dinții restanți printr-o punte, deoarece implantul nu are ligamente parodontale și nu se înfundă deloc în os în timpul masticației, în timp ce dinții au mobilitate variabilă. Acest comportament mecanic diferit duce la fractura implantului sau la pierderea dinților.

În clinica EXCEDENT vă oferim toate detaliile necesare pentru ca dvs. să luați cea mai bună decizie Vă oferim întotdeauna soluția care vi se potrivește cel mai bine, funcțional, estetic și financiar. Medicii noștri au o experiență vastă de lucru cu sisteme implantare diferite, atât etapa chirurgicală cât și cea protetică având finalizări cu prognostic foarte bun pe termen lung.

EXCEDENT – Zâmbet pentru tine!

EXCEDENT
Mihaela Magureanu
Medic Primar Generalist
office@excedent.ro / 0744537377

Medic primar generalist, care iubește și se dedică în totalitate actului medical și nu cunoaște imposibilul. Argint viu împachetat într-un suflet cald, excelența ei a devenit… EXCEDENT.

Fără comentarii

Postează un comentariu

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!