Coroane ceramice pe zirconiu/ E-max – Calea către un zâmbet perfect!

Cuprins

Datorită evoluției tehnologiei dentare moderne, astăzi putem obține un zâmbet perfect cu ajutorul unor coroane ceramice pe zirconiu, ele fiind una dintre soluțiile de top pentru restabilirea echilibrului estetic și funcțional al dinților. 

În prezent, protetica dentară a înregistrat progrese uimitoare, fiind dezvoltate sisteme digitale și tehnici care au permis realizarea lucrărilor, într-un mod mult mai eficient și confortabil pentru pacienți.

Aceștia pot beneficia de soluții moderne de tratament prin coroane dentare cu ajutorul sistemului performant CAD-CAM. Folosirea acestei tehnologii digitale în protetică a oferit siguranța unor rezultate de excepție în privința restaurării dentare, confortul superior și înalta precizie fiind atribute care caracterizează cel mai bine acest sistem CAD-CAM.

Soluțiile de tratament pentru restabilirea echilibrului funcțional și estetic sunt numeroase, însă cu cele mai multe beneficii sunt coroanele ceramice pe zirconiu.

Coroane ceramice pe zirconiu – Soluția estetică pentru un zâmbet impecabil

coroane zirconiu

Coroanele dentare – Conștientizarea rolului lor complex

Coroanele dentare au un rol extrem de important, ele fiind lucrări protetice care contribuie la restabilirea funcționalității dinților și obținerea unei estetici desăvârșite a acestora.

În plus, coroanele dentare ajută la creșterea rezistenței dinților, protejându-i de fracturi si carii dentare. De asemenea, este esențial să menționăm că aceste lucrări protetice au un rol activ și asupra procesului de masticație, favorizând o funcționare corectă și eficientă a acesteia.

În esență, trebuie să conștientizăm că ele au un rol complex la nivelul dinților.

Când apelează pacienții la astfel de lucrări protetice?

Situațiile în care pacienții apelează la coroane dentare sunt generate în principal de:

  • Pierderea unui dinte sau mai mulți;
  • Deteriorarea semnificativă a dinților, cauzată de leziuni carioase profunde;
  • Prezentarea unor dinți sensibili, cu obturații voluminoase;
  • Decolorarea/îngălbenirea dinților;
  • Realizarea unui tratament cu implant dentar etc.

În general, astfel de lucrări protetice sunt ideale în cazuri de pierdere a dinților, ele asigurând o redobândire a integrității arcadelor. 

Pierderea unui singur dinte, îndeosebi a primului molar permanent, determină dezechilibre la nivelul celorlalți dinți, aceștia având tendința de schimbare a poziției pentru ocuparea locului lipsa. Pe fondul acestei modificări, pacienții se pot confrunta cu diferite probleme parodontale, ocluzale, articulare si masticatorii.

De aceea, este important ca acești pacienți să apeleze din timp la medicul stomatolog, pentru a preveni astfel de dezechilibre.

Ce tipuri de coroane dentare oferă astăzi cele mai multe beneficii pacienților?

tipuri de coroane dentare

Pentru restaurarea echilibrului estetic și funcțional la nivelul dinților, printre soluțiile de tratament care oferă cele mai bune rezultate în acord cu nevoile și dorințele pacienților sunt coroanele dentare din zirconiu.

De ce tocmai zirconiu? Ei bine, zirconiul este materialul care prezintă un nivel înalt de rezistență și transluciditate, fapt ce îl clasează printre soluțiile de top pentru refacerea dinților din punct de vedere funcțional și estetic. 

Având o culoare similară dinților naturali, lucrările cu ceramică stratificată pe zirconiu aduc avantaje incontestabile, printre cele mai importante fiind:

  • O luminozitate și o estetică desăvârșită a dinților;
  • Execuție extrem de precisă, cu ajutorul tehnologiei computerizate CAD-CAM;
  • Rezistență superioară la nivelul structurii dinților (în special, în urma efectuării unor tratamente endodontice);
  • Biocompatibilitate 100% cu organismul, fără reacții alergice, fara galvanism.

În rândurile următoare vei descoperi câteva soluții de tratament, regăsite printre preferințele pacienților în materie de coroane dentare:

Coroane dentare din zirconiu integral monolitic (Bruxzir)

Aceste tipuri de lucrări sunt indicate mai ales în zonele laterale ale cavității, unde dinții naturali prezintă dimensiuni destul de reduse.  Fiind utilizată tehnologia computerizată CAD-CAM pentru crearea coroanelor, este asigurată o compatibilitate 100% cu dintele pregătit. De aici derivă și durabilitatea coroanelor dentare din zirconiu, aspect deosebit de important pentru pacienți. În plus, un alt beneficiu important îl constă minimizarea uzurii dinților aflați pe arcada opusă.

În situația unor dinți devitalizați, care prezintă variații de culoare, acest tip de coroane oferă rezultate estetice de excepție. 

Coroane ceramice pe zirconiu

Coroanele ceramice pe zirconiu sunt indicate cu precădere în zona frontală, zonă deosebit de importantă din perspectivă estetică.  Cel mai mare beneficiu pe care îl oferă ceramica este estetica similară dinților naturali prin prisma compoziției și translucidității pe care o prezintă. Mai mult decât atât, coroanele ceramice pe zirconiu oferă nivel superior de stabilitate și rezistență, garantând o redobândire a echilibrului funcțional și estetic. 

Sintetizând, pacienții care optează pentru astfel de coroane vor obține un zâmbet frumos, natural și 100% funcțional.

Coroane dentare ceramice pe suport E-max

Această soluție de tratament asigură o estetică impecabilă a lucrărilor protetice, pacienții bucurându-se de o naturalețe a zâmbetului. Coroanele E-max sunt create în baza tehnologiei computerizate CAD-CAM, ele adaptându-se perfect structurii dentare ale dinților, oferind rezistență maximă acestora și fixare adeziva inegalabila. Datorită acestei calități, riscul de fisuri este redus considerabil.

Comparativ cu lucrările din zirconiu, coroanele dentare pe suport E-max prezintă un cost mai ridicat. Însă, investiția este una justificată în totalitate datorită performanțelor excepționale pe care le furnizează din perspectivă estetică.

Clinica EXCEDENT vine în sprijinul tău cu soluții protetice moderne

Zâmbetul reprezintă expresia umană a fericirii, acesta fiind unul dintre cele mai puternice instrumente ale comportamentului uman.  Zâmbetul întotdeauna va conta atât pentru noi, cât și pentru cei din jur. De aceea, este prioritar să avem grijă de el așa cum se cuvine.

Dacă nu ești mulțumit(ă) de zâmbetul tău, clinica EXCEDENT îți pune la dispoziție serviciile sale de protetică dentară, pentru ca tu să obții zâmbetul pe care îl dorești. 

Valorificând potențialul pe care îl oferă astăzi tehnologia modernă, echipa EXCEDENT dispune de aparatură și tehnici de ultimă generație prin intermediul cărora pot furniza pacienților săi soluții de tratament pentru corectarea imperfecțiunilor dinților și obținerea unui zâmbet perfect.

În prezent, în preferințele pacienților se regăsesc coroanele dentare din zirconiu, ele garantând performanțe de excepție. Dacă ești interesat de această soluție de tratament, ei bine clinica EXCEDENT te surprinde cu o promoție, special creată pentru ca tu să obții zâmbetul perfect, la un preț mult mai avantajos.

De reținut că recomandarea medicului stomatolog este esențială. În funcție de particularitățile estetice și funcționale pe care le prezintă dinții tăi, medicul îți va recomanda soluția de tratament ideală pentru tine.

Programează-te la un control la Clinica EXCEDENT, pentru a trata imperfecțiunile dinților tăi!

Tel: 0745.585.877 și  0744.537.377

Articole asemănătoare