Cat costa un implant dentar ?

IMPLANT DENTAR

Cat costa un implant dentar ?

Implanturile dentare se pun astazi pe scara larga, cu preturi din ce in ce mai reduse si „dinti ficsi intr-o zi”.

Pacientul neinformat accepta oferta „de nerefuzat”, asumandu-si riscuri foarte mari legate de osteointegrarea implanturilor, de calitatea implanturilor dentare sau a sistemelor protetice si  nu in ultimul rand, de experienta chirurgului si a proteticianului. 

Nimic nu este ieftin degeaba si nu oricine poate pune implanturi care sa reziste. 

Costul unui implant dentar depinde de multi factori: 

Tipul implantului dentar  determina pretul acestuia?

Da! Conteaza foarte mult tipul implantului dentar, pentru ca implantul nu are ligamente parodontale in profunzime si primeste toate fortele de masticatie, transmitandu-le direct osului. 

  • Implantul dentar  cu pret mai mic (250-350 euro) arata exact ca un surub simplu si singura zona osoasa care se opune fortelor verticale de masticatie este lamela de os formata intre spirele implantului. La forte de masticatie mari, aceasta lamela cedeaza repede in timp, mai ales ca nu este ajutata de o conexiune bont-implant festa sau un surub lung. Aceste implanturi sunt recomandate numai in numar mare, pentru a se „ajuta reciproc”.
  • Implanturile dentare  din gama de mijloc (500-800 euro) au numarul de spire mai mare, unghiul acestora e mai agresiv si exista chiar si un orificiu la baza implantului. Prin acest orificiu osul nou creste prin implant si il  sustine, conferindu-i o rezistenta mai mare la fortele verticale si oblice de masticatie. Conexiunea cu bontul protetic este mai ferma, mai mare in suprafata si ajuta mult implantul, opunandu-se fortelor orizontale si oblice ce pot produce pierdere osoasa in timp. 
  • Implanturile dentare premium (1200-1500 euro) au suplimentar un manson de tantal care imita structura osoasa in portiunea de mijloc si permite o osteoincorporare perfecta. Durata de viata a acestor implanturi este cea mai mare in timp, deoarece osul creste prin tot implantul. Astfel implantul dentar se comporta ca un dinte natural.

Costul unui implant dentar depinde de medicul chirurg? 

implant dentar laser

Desigur! Acelasi implant dentar poate fi pus cu preturi diferite de la o clinica la alta, in functie de specializarea medicului chirurg.

Cu cat medicul chirurg a investit mai mult in pregatirea sa profesionala, este mai titrat si are mai multa experienta, cu atat costul interventiei chirurgicale este mai mare, dar si rezultatul este mai bun, suferinta pacientului mai mica si vindecarea mai rapida. 

Astazi implanturile dentare pot fi inserate, conform legii, de orice medic dentist, cu sau fara competenta de implantologie, cu sau fara specializare de chirugie BMF.

Cu cat medicul este mai bun, cu atat axul implantului este mai aproape de ideal, reconstructia osoasa (necesara inaproape 70% din cazuri) este mai bine tolerata, stabilitatea implantului mai buna si osteointegrarea mai de succes.

In Clinica EXCEDENT va oferim toate detaliile necesare pentru ca dvs. sa luati cea mai buna decizie.

  • Dr. Stuparu George este medic specialist chirurg oro-maxilo-facial, cu o pregatire desavarsita si o experienta indelungata, perfectionat continuu prin participarea la cursuri si programe postuniversitare in ultimii 10 ani. Alaturi de el, o intreaga echipa lucreaza pentru succesul tuturor interventilor chirurgicale. 
  • Dr. Mihaela Magureanu, medic primar stomatolog cu peste 20 de ani de experienta in tratamente protetice si prin implant dentar. Acesata experienta ofera garantia unei lucrari protetice perfect echilibrare functional si estetic si o integrare rapida a restaurarilor protetice, indiferent de gradul de dificultate al acestora. 

Va oferim intotdeauna solutia care vi se potriveste cel mai bine, functional, estetic si financiar.

Medicii nostri au o experienta vasta de lucru cu sisteme implantare diferite, atat etapa chirurgicala cat si cea protetica avand finalizari  cu prognostic foarte bun pe termen lung. 

Va oferim servicii de calitate, cu garantie, la preturi accesibile si corecte. 

Pentru consultatii si detalii despre tratamentul prin implant dentar va asteptam la Clinica EXCEDENT.

Programari la telefon: 0744537377  si 0745585877

EXCEDENT
Mihaela Magureanu
Medic Primar Generalist
office@excedent.ro / 0744537377

Medic primar generalist, care iubește și se dedică în totalitate actului medical și nu cunoaște imposibilul. Argint viu împachetat într-un suflet cald, excelența ei a devenit… EXCEDENT.

Fără comentarii

Postează un comentariu

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!