Tratamentul cariilor

Tratamentul cariilor este una din cele mai frecvente operatii in orice cabinet dentar. Problemele dentare cauzate de carii și igiena necorespunzătoare a dinților afectează peste jumătate dintre adulți.

În afară de durere și disconfort, infecțiile pulpei dentare extinse dincolo de barierele dintelui (smalț și dentina) provoacă infecții ale osului maxilar. Terapia conservatoare și profilaxia dentară sunt abordarea cea mai eficientă din mai multe puncte de vedere: biologic, financiar, estetic, emoțional.

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!

Cum apare caria dentară și cât de repede evoluează?

 

Caria dentară apare atunci când smalțul și dentina suferă distrugeri în suprafață și profunzime și nu trece neobservată de pacient sau de medicul stomatolog. De când apar primele leziuni microscopice, până când pacientul observă cavitatea pot trece între 2 și 4 ani, în funcție de calitatea structurilor dentare.

 

Când trebuie să mă prezint pentru tratamentul cariilor?

 

Dacă pacientul se prezintă în faza incipientă evită ca tratamentul cariilor sa fie dureros sau costisitor. Dacă dintele cariat se află într-o fază mai avansată de degradare, atunci medicul dentist impune un tratament endodontic cu obturație de canal și abia apoi restaurarea definitivă a coroanei dintelui.

O problemă odată apărută, nu trece de la sine, doar cu medicație antiinflamatoare. Dimpotrivă, rămasă netratată evoluează cu consecințe grave. Cu cât intervenim mai târziu, cu atât tratamentul cariilor este mai dificil și mai costisitor. Concluzia este una foarte simplă: sănătatea nu așteaptă!

In CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT vă ajutăm să vă păstrați/ redobândiți sănătatea orală și, odată cu ea să vă îmbunătățiți și alte aspecte ale vieții: sănătatea generală, echilibrul emoțional, încrederea în propriile forțe, succesul personal și profesional.

 

Obturație sau incrustație – cum este mai bine?

 

Materialele folosite de noi sunt de ultimă generație, compozite fotopolimerizabile cu diverse consistențe și nuanțe, cu proprietăți cariopreventive, compomeri, ionomeri de sticlă, tot ceea ce este necesar pentru o obturație dentară estetică și durabilă, într-o singură ședință de tratament.

În cavitățile foarte mari, cu distrucție mare sub-gingivală este mai indicat să se aplice o incrustație ceramică făcută după o amprentă trimisă laboratorului de tehnică dentară. Aceasta se cimentează adeziv al structurile existente. Este mai estetică și mai rezistentă, dar este mai costisitoare și necesită 2 ședințe de tratament.

CLINICA STOMATOLOGICA EXCEDENT vă îndeplinește cu profesionalism fiecare cerință, astfel încât problemele produse de cariile dentare să fie eliminate cu succes și să vă bucurați de un zâmbet frumos și sănătos.

CAZURI CLINICE

Galerie foto cu instantanee înainte și după tratament, realizate în CLINICA STOMATOLOGICĂ EXCEDENT, București.

 • Before-Cariologie
  After-Cariologie
  Înainte Cariologie După
 • Before-Cariologie
  After-Cariologie
  Înainte Cariologie După
 • Before-Cariologie
  After-Cariologie
  Înainte Cariologie După

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!