Aparatele ortodontice și vârsta copiilor

Aparatele ortodontice și vârsta copiilor

Examinarea copiilor în vederea depistării diferitelor probleme de natură ortodontică poate fi etapizată în două grupe astfel:

LA VÂRSTA DE 7-9 ANI – APARATE ORTODONTICE MOBILE

Se recomandă o radiografie panoramică pe care se poate vedea gradul de înghesuire al dinților aflați încă intraosos, precum și alte probleme (dinți supranumerari, lipsa anumitor muguri…).
Dacă există probleme între bazele osoase maxilară și mandibulară, se poate începe terapia cu aparate funcționale (activatoare, EF trainere etc.) Tot cu acest tip de aparate se pot intercepta de asemenea o serie de obiceiuri vicioase ce perturbă dezvoltarea întregului aparat dento-maxilar (sugerea degetului, interpoziția limbii în deglutiție).

O altă problemă des întâlnită este afectarea gravă a molarului de 6 ani, despre care mulți părinți nu știu ca este un dinte permanent, considerându-l tot „de lapte”. Dacă acești molari sunt irecuperabili, este bine sa fie extrași pentru a permite următorului molar care erupe la 12 ani să îi ocupe spațiul.

Se poate începe tratamentul cu aparate mobile, fiind vârsta ideală pentru a le aplica și a beneficia la maxim de creșterea osoasă.

LA VÂRSTA DE 11-12 ANI – APARATE ORTODONTICE FIXE

La această vârstă se cam încheie erupția dinților permanenți, desigur cu variații în plus sau în minus.

Se poate observa dacă au erupt corect, dacă există dinți incluși (frecvent caninul superior), dinți supranumerari (trebuie extrași pentru a facilita erupția dinților din seria normală), anodonții (lipsa mugurelui).

În cazul anodonțiilor există două posibilități: închiderea spațiului sau păstrarea lui deschisă în vederea aplicării unui implant dentar după vârsta de 18 ani.

Se analizează rapoartele între cele două baze osoase. Se pot aplica aparate funcționale (dacă este cazul), apoi, fiind toți dinții erupți, se aplică aparate fixe.

În Clinica EXCEDENT copilul dvs. va fi atent examinat și îngrijit, astfel încât consultul ortodontic să fie o experiență plăcută și amuzantă.

Vă vom oferi soluții variate de tratament, adaptate nevoilor lui și posibilităților dvs., astfel încât purtarea aparatului ortodontic să fie un motiv de mândrie printre prietenii lui, o dovadă a preocupării pentru sănătatea dentara și un zâmbet frumos.

Dna dr. ortodont Elena Iatagan, are o bogată experiență clinică și un mod plăcut de comunicare cu copiii. Satisfacția noastră va fi zâmbetul fericit al copilului dvs.

EXCEDENT – Zâmbet pentru tine!

Fără comentarii

Postează un comentariu

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!