5 indicații pentru o recuperare rapidă după implantul dentar

5 indicații pentru o recuperare rapidă după implantul dentar

Lipsa unuia sau a mai multor dinți vă poate afecta viața atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Alegerea unui implant dentar este o soluție pe termen lung care presupune

înlocuirea dintelui pierdut cu un ansamblu format din: implant – piesă de tip șurub care se inserează în locul rădăcinii dintelui, coroniță – lucrarea ceramică vizibilă în cavitatea bucală și bontul protetic care realizează legătura dintre implant și coroniță.

Procedura chirurgicală de inserare a implantului se realizează sub efectul anesteziei locale, iar posibilul minim disconfort postoperator poate fi ținut sub control cu ajutorul unor analgezice și antiinflamatoare pe care medicul le prescrie pentru tine. După implantare urmează o perioadă cuprinsă între 4 și 6 luni în care are loc procesul de osteoincorporare, proces în care implantul este acceptat și integrat în organism.

În perioada de recuperare postoperatorie este bine să țineți cont de câteva aspecte care vor face recuperarea mai ușoară și mai rapidă.

Aveti nevoie de un implant dentar?

 

Evitați să presați locul operat

Evitați să presați locul operat

După inserarea implantului, medicul va închide locul operat cu ajutorul suturilor. Zona va fi sensibilă în primele 2-3 zile așa că evitați să presati cu limba sau cu mâna operația.
Mentineti pe obraz o compresa cu gheata intervale de cate 15 min cu pauze de 15 min in primele 4- 6 ore dupa inserarea implantului dentar sau interventia de reconstructie osoasa.
In acest fel edemul (umflătura) si echimoza ( vânătaia) nu vor mai aparea sau vor fi extrem de reduse.

Mai mult, gingia va sângera imediat după intervenție și se va forma un cheag care ajută la vindecarea locului respectiv. Cheagul de sânge joacă un rol esențial pentru procesul de vindecare în primele 4-5 ore după operație, iar prin presarea zonei puteți să îl îndepărtați ceea ce ingreunează recuperarea.

Doriti sa aflati costurile implanturilor dentare?

Mențineți igiena orală

Este foarte important să mențineți o igienă orală corespunzătoare pentru a ține bacteriile si alimentele fermentate departe de zona în care este implantul dentar. Cu cat locul e mai curat, cu atat vindecarea e mai rapida.

A doua zi de dimineata, dupa inserarea implantului reluați igiena orală și utilizați pasta de dinți recomandată de medicul dentist și o periuță de dinți cu peri moi. Apa de gură cu clorhexidina ( Curasept , Corsodyl, Eludril, PresiDent) sau spray-ul cu clorhexidina sunt recomandate în mod special în această perioadă (dar niciodată înainte de primele 24 de ore).

Nu clatiti cu putere si nici mai des de 3 ori/ zi pentru a nu mobiliza cheagul de sange.

Consumați alimente moi și ușor de înghițit

Consumați alimente moi și ușor de înghițit

Este indicat să nu solicitați cavitatea bucală prin procese de masticație intense în primele 3-4 zile de la operație. Optați pentru supe, piureuri și alte alimente care nu necesită mușcare și solicitarea dinților,

De asemenea, este indicat să evitați mâncărurile fierbinți sau picante pentru cel puțin o săptămână pentru că riscați să provocați iritații și arsuri.

Evitați consumul de tutun și de alcool

Evitați consumul de tutun și de alcool

Fumătorii și consumatorii de alcool trebuie să renunțe la aceste vicii în perioada recuperării (2 saptamani).

Fumul de țigară este foarte fierbinte si conține substanțe nocive ( gudroane) care vor încetini procesul de vindecare. Produce vasodilatatie si, deoarece se absoarbe direct prin mucoasa bucala, creste sangerarea prin efect local direct.

Aveti nevoie de un specialist in implantologie?

 

Consumul de alcool inaintea interventiei va incetini instalarea anesteziei sau va reduce mult intensitatea acesteia.

Dacă nu consumați alcool în general și nu sunteți fumător atunci nu aveți o restricție
în acest sens.

EXCEDENT
Mihaela Magureanu
Medic Primar Generalist
office@excedent.ro / 0744537377

Medic primar generalist, care iubește și se dedică în totalitate actului medical și nu cunoaște imposibilul. Argint viu împachetat într-un suflet cald, excelența ei a devenit… EXCEDENT.

3 Comentarii
 • Recuperare după implant dentar – Reguli elementare - I-lady
  Postat la 12:16h, 23 septembrie Răspunde

  […] putea merge prost. Specialiștii clinicii stomatologice Excedent au dezvoltat o listă detaliată de recuperare după implant dentar, care să te ajute să te recuperezi cât mai repede posibil. După operația de instalare a […]

  • EXCEDENT
   EXCEDENT
   Postat la 19:36h, 05 iunie Răspunde

   Buna ziua dl. Turcu. Vindecarea completa dupa inserarea unui implant dureaza minim 3 luni. Posibil sa aveti sensibilitate de la unul din dintii vecini, a caror radacina a fost dezgolita in timpul executarii lamboului pentru interventia de inserare a implantului. Implantul nu doare si nu da sensibilitate.

 • Turcu
  Postat la 22:05h, 21 mai Răspunde

  E normal sa simt disconfort după implant,când trag aer in piept ?
  Adică simt cum aerul rece trece prin gingie
  Menționez ca au trecut 3 săptămâni de la implant și de vreo 2 zile se simte așa

Postează un comentariu

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!